Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 22 decembrie 2009

alinierea emotionala

Alinierea emotionala

de Jennifer Hoffman, [care primeste channelling de la Arhanghelul Uriel http://www.urielheals.com/]

Cand le spun pacientilor mei ca isi pot alege emotiile pe care sa le experimenteze in viata, primesc raspunsuri pornind de la neincredere la teama. Majoritatea sunt surprinsi sa afle ca pot sa isi aleaga emotiile, pentru ca pana acum au simtit ca emotiile erau cele care detineau controlul, in timp ce ei erau neputinciosi in a le controla. Dar, pentru a avea o viata acordata, trebuie sa invatam ca avem control asupra propriilor emotii si ca putem alege gama si tipurile de energie emotionala pe care le putem accepta in viata noastra.

Tipul de energie emotionala pe care o alegem acopera fiecare aspect al spectrului emotional. Putem alege sa fim furiosi, tristi, plini de resentimente, tematori sau putem alege orice alta emotie de la capatul negativ al spectrului emotional. Putem la fel de bine alege sa fim fericiti, recunoscatori, impacati si plini de dragoste neconditionata, in partea pozitiva a spectrului emotional. Majoritatea noastra va alege varianta de mijloc, acolo unde experimentam o multitudine de emotii, atat pozitive, cat si negative, alegand deseori varianta pozitiva numai dupa ce am stat prea mult in partea negativa. De exemplu, ne vom gandi sa fim fericiti numai dupa ce am fost prea mult timp nefericiti.

Gama emotiilor pe care le putem alege determina intensitatea energiei emotionale pe care o vom experimenta. Cata fericire ne putem permite sa traim? Cata frica suntem dispusi sa toleram? Deseori trebuie sa experimentam intreaga latura negativa a spectrului emotional inainte de a ne permite sa exploram cealalta parte. Asta nu inseamna ca o parte este mai buna decat cealalta. Trebuie deseori sa experimentam tristetea inainte de a intelege si a aprecia fericirea. Trebuie sa cunoastem teama inainte de a invata sa fim neinfricati.

Asa cum se intampla cu tot ceea ce formeaza realitatea noastra, energia emotionala pe care alegem sa o experimentam este cu totul sub controlul nostru. Sinele nostru spiritual nu cunoaste emotia; noi capatam aceasta cunoastere prin intermediul sinelui nostru uman. Prin interactiunea noastra emotionala cu ceilalti invatam despre si cum sa ne vindecam karma. Cand suntem aliniati, invatam sa ne echilibram emotiile astfel incat alegerile pe care le facem, fie ele emotiii pozitive, fie negative, sa fie alegeri constiente, nu lucruri care apar pur si simplu in realitatea noastra. Chiar si in mijlocul acelor schimbari emotionale care ne surprind ne putem detasa, fie si pentru foarte scurt timp, pentru a ne da seama ca am ales aceste emotii pentru a ne cunoaste mai bine. Saptamana aceasta urmariti energia emotionala care este prezenta in viata voastra. Ganditi-va la tipurile si gama de emotii pe care le traiti. Puteti alege sa le schimbati si puteti alege bucuria in locul tristetii, sa fiti fericiti - in loc de nefericiti, sa aveti dragoste neconditionat - si nu teama. Cand veti face asta, va veti alinia la realitatea care va face cel mai mult bine. Este alegerea voastra si va sta in putere sa o faceti.

Pentru ce sunteti raspunzatori ?

Atunci cand o prietena care isi pierduse din nou slujba a venit la mine pentru a o ajuta sa gaseasca altceva de facut in viata, am petrecut ceva timp impreuna trecand in revista multiplele variante pe care le avea; m-am oferit chiar sa o insotesc la colegiul local pentru a-i fi alaturi in cautarea informatiilor de care avea nevoie. Dar, o luna mai tarziu, nu se intamplase nimic. Cu toate ca am sunat-o de nenumarate ori pentru a-i reaminti dorinta mea de a o ajuta, ea nu a urmat nimic din cele discutate, asa ca, practic, nu mai aveam ce face. Cu toate ca situatia ei este foarte dificila, nu pot fi raspunzatoare de rezultate atat timp cat ea nu vrea sa faca nimic pentru a o schimba sau pentru a o tine sub control.

Ii putem ajuta pe ceilalti in diversele situatii din viata lor, le putem oferi sprijin si informatii, dar nu putem fi raspunzatori de rezultate. Dupa cum putem oferi energie vindecatoare acelora care vin la noi pentru vindecare fara sa fim raspunzatori de vindecarea lor, cu toate ca ne putem simti raspunzatori pentru asta, pentru ca apoi sa ne punem la indoiala propriile capacitati atunci cand nu avem rezultate. Daca intelegem pentru ce suntem sau nu raspunzatori, vom putea sti ce putem sau nu face pentru ceilalti.

Ca Lucratori intru lumina, suntem raspunzatori pentru aducerea luminii si vindecarii in lume, iar asta incepe cu propria realitate, care este singurul lucru pentru care suntem cu adevarat raspunzatori. Ne putem asuma raspunderea pentru altii daca alegem asta, dar atunci ne vom limita capacitatea de concentrare asupra propriei realitati, pentru ca vom fi prea ocupati concentrandu-ne pe realitatea altuia. Cat de multa energie putem investi in vindecarea celorlalti stiind ca este sub controlul lor capacitatea de a se vindeca, de a-si prelua puterea, de a-si gasi pacea, de a-si intelege propriile emotii si de a-si crea propria realitate ?

Ne putem descurca numai atunci cand ne asumam responsabilitatea propriei realitati. Daca ne asumam responsabilitatea realitatii celorlalti, chiar si a celor care au nevoie de ajutorul nostru, ne pregatim de o posibila dezamagire. Ii putem ajuta atunci cand o cer, dar trebuie sa pastram echilibrul intre a oferi ajutor si a deveni raspunzatori pentru obtinerea celui mai bun rezultat pentru ei. Numai ei pot fi raspunzatori pentru asta si, cateodata, este lectia lor despre intelegerea si cunoasterea propriei puteri, pe care sa o aplice apoi in propria realitate. Suntem raspunzatori sa facem asta in propria viata si sa le oferim exemplul acesta si celorlalti. Vor invata mult mai mult vazand bucuria, pacea si abundenta din viata noastra decat din raspunderea noastra pentru crearea acelorasi rezultate in viata lor.

Mesajul lui Uriel: Abandonati-va libertatii

Daca viata vi se pare ingreunata de obligatii si responsabilitati si simtiti ca nu aveti libertatea de a face ceea ce va doriti, amintiti-va ca realitatea voastra este intotdeauna sub propriul control si ca trebuie sa invatati sa definiti ce inseamna libertatea pentru voi, iar apoi sa va abandonati acesteia. Libertatea s-ar putea sa va fi fost definita de altii si s-ar putea sa se reflecte in ceea ce simtiti ca sunteti capabili sa faceti in viata. Dar libertatea porneste dinauntru si a avea libertate in viata este un fel de a fi. Ce inseamna pentru voi sa fiti liberi? Intelegeti asta si va puteti abandona libertatii.

Gradul de libertate din realitatea voastra exterioara este o reflectare a realitatii voastre interioare. Nu puteti face ceea ce vreti sa faceti in lumea exterioara daca nu veti dori sa va dati intai libertatea de a fi ceea ce vreti sa fiti sau sunteti capabili sa fiti. Punctul de plecare este dorinta de a scapa de temerile si de indoielile legate de puterea si capacitatile voastre. Astfel va veti crea ocazii pentru libertate in fiecare zona a vietii voastre, chiar ocazii surprinzatoare, la care nu v-ati fi asteptat.

Dorinta de libertate este o manifestare a dorintei sufletului de a-si exprima darurile in intreaga lor capacitate. S-ar putea sa fie raspunsul la faptul ca ati creat o realitate care reflecta viziunea altcuiva asupra a ceea ce ar trebui sa faceti sau o realitate care a fost intotdeauna limitata de temerile voastre. O data ce va veti abandona libertatii, puteti crea exact ceea ce doriti, pentru ca nu exista limite si sunteti cu adevarat liberi sa experimentati realitatea care reflecta dorintele inimii voastre. Deseori trebuie sa va permiteti libertatea de a explora un anumit aspect al vostru inainte de a crea realitatea care sa il reflecte.

Cand va abandonati libertatii, va permiteti sa experimetati viata la un nivel lipsit de efort, nivel la care lucrati impreuna cu energia universala pentru a crea miracole si pentru a manifesta realitatea care raspunde fiecarei dorinte a voastre. Viata fara efort este la indemana oricui atunci cand va abandonati libertatii si eliberati tot ceea ce nu va aduce bucurie. Saptamana aceasta ganditi-va la cata libertate v-ati permis sa aveti. Ce inseamna libertate pentru voi si ce va cere sufletul pentru a va recunoaste darurile, talentele si capacitatile in scopul obtinerii libertatii interioare? Permiteti acestor daruri sa iasa la iveala si atunci abandonati-va libertatii, astfel incat sa va puteti misca in fluxul manifestarii lipsite de efort si sa creati realitatea visurilor voastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu