Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

luni, 23 ianuarie 2012

Al treilea ochi
Autor: Lucia GHEORGHIU, data: 19.08.2006, 9101 accesări

* Ştiinţa clasică nu poate explica deocamdată capacitatea unor persoane de a vedea cu ochiul din frunte * Amintirea ochiului divin şi dorinţa de a dobîndi puternice capacităţi psihice a rezistat în Orient pînă în zilele noastre

Există o legendă hindusă care spune că, la începuturile lumii, bărbaţii şi femeile puteau să folosească al treilea ochi. Să vadă cu mintea. Era în vremea cînd zeii veneau pe pămînt şi se amestecau printre oameni. Dar oamenii, văzîndu-se urmaşi ai lor şi crezînd că le pot fi egali, au încercat să-i omoare. Nu ştiau atunci că oricît putea omul să vadă, zeii vedeau mult mai bine şi înţelegeau mai mult. Atunci, oamenii au fost pedepsiţi şi li s-a închis pentru totdeauna al treilea ochi. Doar cei mai curaţi pot spera să-şi recapete cu efort darul de a vedea cu ochiul minţii. Acest ochi, al lui Shiva cum îl numesc hinduşii, se găseşte în afara dimensiunilor cunoscute omului obişnuit. În ultima vreme, există adepţi ai acestei credinţe care spun că al treilea ochi poate fi redeşteptat. Pînă atunci, cîţiva cercetători încearcă să acrediteze ideea că dincolo de legende, al treilea ochi ar fi chiar glanda pineală. O glandă minusculă, cu o structură uşor asemănătoare globului ocular, care stă ascunsă într-un ungher al creierului.

Al treilea ochi este epifiza?Se spune că darul vederii spirituale le este dat oamenilor prin cel de-al treilea ochi - ochiul intuiţiei. Sfera de acţiune a acestui ochi, al lui Shiva cum îl numesc hinduşii, se găseşte în afara dimensiunilor cunoscute omului obişnuit. Iniţiaţii care îşi deschid în sine acest ochi spiritual pot observa unele evenimente care au loc la distanţe uriaşe sau în orice perioadă de timp: trecut, prezent sau viitor. Sau pot găsi explicaţii acolo unde pentru alţii nu este nimic.

Orbiţi de nimicuri

Una dintre cele mai vechi credinţe orientale susţine că în creierul omului s-ar afla cel de-al treilea ochi, ochiul iluminării, al previziunii viitorului şi al cunoaşterii. Existent cîndva în realitate, azi, ochiul vegetează aşteptînd să fie trezit. Legenda celui de-al treilea ochi spune că pămîntenii aveau capacitatea vederii interioare pe vremea cînd viaţa lor se împletea cu cea a zeilor. Există înscrisuri sumeriene în care stau mărturie teorii conform cărora oamenii posedau un al treilea ochi, aşezat în mijlocul frunţii, care le permitea să „vadă“ tainele invizibile ale Universului. Cu trecerea timpului, pămîntenii au decăzut. orbiţi de micile bucurii materiale. Scara dintre cer şi pămînt pe care orice muritor putea s-o urce a fost ridicată. Iar cel de al treilea ochi al omului s-a stins.

Cei care cunosc trei timpuri

Credinţa orientală a cultivat cu grijă darul celui de al treilea ochi al omului. Buddha, cel care a găsit lumina spirituală, apare în majoritatea reprezentărilor sale cu cel de al treilea ochi în mijlocul frunţii. În arta mistică şi religioasă, acest ochi reprezintă un simbol: iluminarea spirituală, desprinderea de constrîngerea corporală şi accesul la puteri supranaturale. Iată însă că în vechile practici orientale (unele dintre ele perpetuate pînă în prezent), cel de al treilea ochi poate fi deschis în realitate, prin îndelungate exerciţii yoghine sau printr-un act de chirurgie frontală, practicat în lamaseriile tibetane. Este şi motivul pentru care femeile hinduse îşi desenează un cerc, cît o aluniţă, între sprîncene. Yoghinii care îşi deschid în sine acest ochi spiritual pot observa unele evenimente care au loc la distanţe uriaşe în trecut, prezent sau viitor. In India, asemenea persoane sînt numite Trikala jna, adică „Cei care cunosc trei timpuri“.

Sufletul e în „conul de brad“

Cele două glande endocrine care sînt asociate cu al treilea ochi, dar şi cu iluminarea, sînt glanda pineală şi hipofiza. Glanda pineală, sau epifiza, a fost multă vreme asociată cu imaginaţia şi cu sufletul, atît în tradiţia occidentală, cît şi în acea oriental. Este considerată drept cea mai importantă glandă a omului. Herofiles, un anatomist grec din secolul al IV-lea î.Hr., a fost unul dintre primii cercetători care au descris mica glandă. El presupunea că ea folosea la controlarea fluxului gîndurilor. O concluzie fără grad mare de dezvăluire, spun unii specialişti, avînd în vedere că epifiza are o poziţie centrală în geografia creierului. Savantul şi filosoful Rene Descartes (1596-1650) (foto medalion) a emis ipoteza că glanda pineală ar fi chiar „sediul imaginaţiei“ şi că ea ar asigura comunicarea şi unitatea dintre spirit şi corp. Glanda pineală nu e mai mare decît un bob de mazăre. Numele îi vine de la forma sa de con de brad („pinea“ în latină). Este situată în encefal, chiar în spatele locului unde se presupune ca s-ar afla cel de-al treilea ochi. Unii adepţi ai ştiinţelor oculte susţin că epifiza însăşi este cel de-al treilea ochi şi că ea se poate deplasa pînă în mijlocul frunţii, loc atribuit în mod tradiţional ochiului mistic, atunci cînd este folosit în scopuri paranormale.

Banca de date a organismului

Unii cercetători ai zilelor noastre sînt de părere că epifiza s-ar limita la a influenţa indirect prelucrarea serotoninei, numită şi „hormonul fericirii“. Alţii au continuat să caute „al treilea ochi“. Există o teorie cum că acest ochi ar fi ca o antenă care îi dă omului capacităţile extrasenzoriale şi că acest organ este capabil să perceapă şi să radieze energie subtilă, să vadă nu numai ceea ce se petrece în afara organismului, ci şi ceea ce este în interiorul lui şi chiar ceea ce se petrece în lumea de dincolo. Alte teorii se apleacă asupra nisipului din epifiză. Aşa-numitul nisip cerebral este format din corpuri minerale de formă sferică cu dimensiuni de la o jumătate de milimetru pînă la doi milimetri. Chiar dacă un asemenea nisip există la toţi oamenii din momentul naşterii, ştiinţa n-a reuşit să-i stabilească rolul. Analizele cu raze Roentgen au arătat că în firele de nisip din epifiză se găsesc unele structuri cristaline care conţin un mare procent de siliciu. Experienţele au arătat proprietăţile informaţionale neobişnuite ale nisipului cerebral, ceea ce i-a făcut pe cercetători să creadă că în microcristalele din epifiză ar fi ascunsă o informaţie holografică a întregului organism uman. Acest lucru a întărit teoria că în glanda pineală ar exista centrul principal al organismului uman, cel care dă ritmul existenţei sale în spaţiu şi timp.

Epifiza seamănă cu globul ocular

Încercînd să înţeleagă destinaţia epifizei, cîţiva specialişti au atras atenţia asupra mobilităţii uimitoare a micuţei glande şi asupra capacităţii ei de a se roti asemenea unui glob. S-a vorbit chiar despre asemănarea directă dintre epifiză şi globul ocular, pentru că aceasta are de asemenea un cristalin şi receptori pentru percepţia culorilor. Argumentîndu-şi ipoteza, cercetatorii au subliniat faptul că activitatea acestei glande este stimulată în mare măsură de semnalele luminoase venite de la ochi. S-a emis chiar părerea că după milenii de inactivitate, epifiza ar fi scăzut semnificativ în dimensiuni faţă de globul ocular. Iar în procesul de evoluţie, din cauze încă neclare, cel de-al treilea ochi s-at fi cufundat în profunzimea creierului. S-a mai avansat ipoteza că al treilea ochi ar fi fost dispus la oamenii din vechime nu în mijlocul frunţii, ci la ceafă. Şi, deşi s-a fi retras în interiorul creierului, şi-a păstrat mobilitatea, dar s-a plasat în locul de unde obţine un maximum de informaţii. Acest al treilea ochi nu mai poate prelucra foto imagini, lumina devenindu-i inaccesibilă, însă a căpătat capacităţi subtile, telepatice. Din creier obţine un maximum de informaţie şi o radiază tot de aici. Şi tocmai de aceea în cele mai multe reprezentări este zugrăvit în frunte, adică acolo pe unde transmite spre exterior semnalele telepatice nevăzute.

Spiritul lasă în urmă sexul

Versiunea că epifiza ar fi al treilea ochi ar mai lămuri o enigmă. La şedinţele în care încercau să obţină diverse previziuni, magii din antichitate chemau să fie asistaţi de copii sau de fecioare. Este vorba despre faptul, astăzi demonstrat ştiinţific, epifiza este legată direct de funcţiile sexuale, iar absenţa vieţii sexuale are rolul de a o activa. La copii sau la tineri care nu au atins maturitatea sexuală, principala capacitate a epifizei se îndreaptă nu către sfera sexuală, ci către cea spirituală. Se mai spune că nu este întîmplător că oamenii care au o aspiraţie înalt spirituală devin abstinenţi în sfera sexuală. În acest fel, ei activează puternic această glandă.

http://www.monitorulexpres.ro

4 comentarii:

 1. Evoluezi mult mai repede daca-ti asumi o viata de "muritor de rand". Calugarii poate ca nu sunt ispititi atat de usor, dar si frustrarile sexuale pot naste monstri. Problema este ca putini au langa ei partenerul de viata aflat pe acelasi nivel de constiinta. Daca nu-l ai, ti-l faci...:)) Cel mai evoluat dintre parteneri il poate alchimiza pe cel de langa el. Problema este ca traim intr-o lume a masculinului, unde putine femei au curajul de a infrunta masculinul, spunandu-i ca merge intr-o directie gresita, tragand dupa el si femeile si copiii. Ideea nu este sa ne razboim intre noi, ci sa invatam sa ne armonizam, sa lucram impreuna.

  Redau un dialog cu o doamna care se teme de un posibil razboi. Stii si tu ca este la moda channelingul si cohorte de profeti mincinosi povestesc tot ce-au visat, ori ce li s-a nazarit. Sigur ca poate fi si razboi...Va fi ce maritam. Nici mai mult nici mai putin.

  "

  RăspundețiȘtergere
 2. Aceasta este "frica" doamnei:

  On Friday, February 13, 2015 4:35 AM, XXX> wrote:


  Ma uitam ieri la stiri si am ramas inmarmurita , apoi am vorbit cu fica mea si mi _a spus si ea ca este ingrozita de posibilitatea unui razboi . Din pacate tara noastra nu poate tine piept in stadiul in care se afla nimanui . Nici nu vreau sa imi imaginez ce ar putea fi . Au aparut pe net diferite articole despre previziuni ce au fost facute in trecut , cu cat citesti mai mult cu atat te ia groaza mai mult . S_a umplut lumea de rautate si nu ne mai suporta Dumnezeu . Citeam undeva ca un preot grec a primit un mesaj de la Maica Domnului in care spune ca a sosit ceasul sa se infrunte Lumina cu intunericul . O sa ne secere si o sa ne treiere .

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand, in urma cu cativa ani refuzam sa tac, atunci cand eram amenintata de profetii mincinosi din grupuri, am spus ca nu va fi bine decat daca facem bine. Mi s-a spus ca Dumnezeu este Iubire si nu ne va pedepsi nicicum. Mi s-a mai spus ca raspandesc frici...Adica, stai ca o oaie tremuracioasa si asteapta sfarsitul lumii, fara sa-i asculti pe cei ce-ti spun ca viitorul se schimba in Acum.

  Acesta este raspunsul meu:


  me
  To ... Feb 14 at 10:22 PM
  Dupa parerea mea, secerisul a inceput mai demult. In fiecare zi avem posibilitatea sa alegem in ce directie mergem. Pentru ca nu li se explica consecintele faptelor, oamenii isi vand foarte usor sufletul. Corpul Haric este o sfera de Lumina. Hristos a fost un Model pe care ar fi trebuit sa-L urmam, dar ispitele sunt multe si uitam. Cand facem compromis, ne vindem o bucatica din suflet. Compromis dupa compromis, pacat langa pacat, ajungem cu sufletul incomplet. Sfera initiala devine o forma nedefinita, de o culoare urata. Normal ca iesim de sub protectia divina si intram in zona ingerilor karmei, care ne supun la diferite probe. Probele pot fi: un om sarman care-ti cere ceva de mancare, un animal ranit ce are nevoie de ingrijire, un copil orfan care este trist, pentru ca nu are incaltaminte. Daca trecem pe langa aceste sanse, privind spre ceva mai atragator, cum ar fi o masina scumpa, o pereche de pantofi la moda, ori alta ispita, sansa de a ne mantui trece pe langa noi. In loc sa ascensionam, batem pasul pe loc, ne invartim in cerc. Ascensiunea este o spirala. Cand ai facut un ciclu complet, primesti o "cheie" si treci pe nivelul urmator. De fapt aceste chei sunt incifrate in ADN-ul nostru. Daca nu lucram asupra noastra si incalcam Legile divine, coboram din ce in ce mai mult si devenim captivii demonilor. Aceasta a fost capcana grupurilor spirituale. Sa avem impresia ca Dumnezeu este atat de bun si iertator, incat nu trebuie sa miscam niciun deget sa afcem ceva. Imi amintesc ca doar eu si Lucretia, o doamna din grupul Adevar si Lumina, le spuneam celor din grupuri ca Dumnezeu este Iubire doar daca si noi devenim Iubire si ca se va face o triere dureroasa. Pentru ca cei mai multi s-au prefacut ca lucreaza, stand pe spinarea noastra, a celor ce ne-am ars karma, am ramas ca popor pe o varianta nefasta, pe care este posibil orice.
  Dupa ce mi-am dat seama ca majoritatea celor din matriceanoiiromanii si celelalte grupuri merg intr-o directie gresita, am incercat sa-i conving pe reikieisti sa faca ceva concret, in plan fizic. Mi s-a parut ca sunt cei mai spiritualizati. Nu stiu cati oameni am reusit sa conving...Nu este datoria mea sa cantaresc cine a muncit si cine nu. M-au dezamagit si cei din grupurile reiki, pentru ca mi-am dat seama ca foarte putini merg pe Daruire. A invata un om sa-si faca protectie gratuit nu este un act de milostenie. Dimpotriva. Omul nu trebuie sa se protejeze in exces, pentru ca se separa de acest Tot in care nu suntem decat niste mici piese. Multi confunda platile karmice cu atacurile energetice si-si fac protectie. Este ceva efemer, pentru ca ce trebuie sa platim tot platim. Daca mama si tata refuza sa lucreze, necazul sau boala trece la copii. M-au uimit cei din grupuri...Toti se vizualizau in aure de diferite culori. De ce sa te vizualizezi? Aura o ai asa cum o construiesti. Cu cat mai multe fapte bune ai, cu atat mai aproape de Modelul Hristos ajungi,

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta e...Gainile si oile din grupuri s-au suparat pe mine ca le-am jignit. Pai...daca se comporta ca animalele, sa le spun ca sunt oameni? Cand eu vad bine ca mergem spre prapastie, sa stau si sa ma trag de sireturi cu papagalii care se cred maestrii? Mi-au zis ca judec. Nicidecum. Spun doar ce vad. Problema este ca gainile "spiriuale" cotcodacesc foarte tare si se raspandesc rapid. Exista o nerozie individuala pe care o platim singuri. Ce te faci cu nerozia de grup, care este infatuarea ridicata la rang de regina? Normal ca un grup ce practica NLP, ori o alta metoda de orbit oamenii care vad, va percepe realitatea la fel. Ca in povestea Vrajitorul din Oz. De cand mama m-a facut n-am vazut atat de multi purtatori de ochelari cu lentile verzi, roz, curcubeu!!! Credeam ca oamenii sunt oameni...Iaca, m-am inselat. Ne autodistrugem zambind. Zic gainile ca daca zambesti incontinuu, dovedesti ca esti iluminat. Ete na! Poate de instalatiile si beculetele artificiale cu care s-au impodobit precum brazii de Craciun. Sper ca nu faci parte din aceasta categorie pe care tocmai am descris-o...Daca da, imi cer scuze si-ti urez somn usor in bratele iluziei.

  RăspundețiȘtergere