Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

luni, 23 ianuarie 2012

Cel de-al Treilea Ochi-meditatiiCel de-al Treilea Ochi este chakra a şasea, situată în frunte, între sprâncene, chiar deasupra lor. Este un centru foarte puternic care atunci când este deschis îi dă persoanei respective o mare claritate, percepţie, intuiţie, clarvedere – având capacitatea de a “vedea nevăzutul” – şi abilităţi mentale superioare. Această zonă nu este foarte activă de obicei până când persoana în cauză nu a atins un anumit nivel al conştiinţei: integritate, responsa-bilitate, iubire, compasiune… Dacă veţi lucra asupra acestei chakre vor fi influenţate şi celelalte chakre.

La sfârşitul epocii atlanţilor multor oameni li se închidea chakra celui de-al treilea ochi de către Marea Preoteasă pentru a împiedica distrugerea acestora de către atlanţii negri. Exista un război între atlanţii albi (benefici) şi atlanţii negri (malefici) şi dacă oamenii aveau cel de-al treilea ochi deschis erau vulnerabili la atacuri… În acea perioadă toţi atlanţii erau clarvăzători, având o foarte puternică chakră a celui de-al treilea ochi.

În următorii 2000 de ani vom trăi revenirea puterii şi a cunoaşterii pe care odată demult le-am avut După cum se ştie, păşim într-o nouă epocă, Era Vărsătorului – care aduce noi tehnologii, înţelegerea folosirii corecte a energiei, mintea superioară, o imagine amplificată, genetica, umanitarismul – iar energia kundalini se va ridica în mulţi dintre oameni.

În perioada Atlantidei oamenii posedau toate aceste calităţi şi multe altele dar pentru majoritatea persoanelor această conştiinţă a fost ştearsă, măturată, aşa cum după Potop totul a fost distrus, curăţat şi am luat-o de la început. Capacitatea clarvederii ne-a fost „luată” (de fapt a rămas în stare latentă) şi în schimb ne-am dezvoltat alte elemente, cum ar fi să gândim singuri.

Deschiderea celui de-al Treilea Ochi – Ochiului Eteric

Corpul eteric este cea mai înaltă sau subtilă formă a fizicului şi, deşi este corp de lumină, se poate observa foarte uşor. Corpul eteric este forţa vieţii (chi) – tot ceea ce este viu posedă corp eteric. Aşa încât mineralele şi pietrele nu au corp eteric dar plantele, animalele şi oamenii au. Corpul eteric este şi şablonul pe care se mulează, se construieşte corpul fizic, aşa încât avem organe eterice, braţe eterice, etc., de aceea dacă ne pierdem unul din membre noi îl simţim ca şi când ar fi încă la locul lui, pentru că modelul eteric al braţului sau al piciorului este încă acolo.

Într-o zi vom putea să facem să crească la loc braţul sau piciorul. De obicei corpul eteric se extinde în afara corpului fizic şi intră în aură doar cu câţiva centimetri, făcând excepţie zona capului, unde este mai amplu.

În trecut corpurile eterice ale oamenilor erau mult mai ample şi mai suple, delicate, ceea ce înseamnă că aveau în mult mai mare măsură darul clarvederii, fiind capabili să primească impresii, imagini şi cunoaştere prin energiile lor eterice ample, subtile. Aşa încât, ca să fim clarvăzători trebuie nu numai ca energiile noastre să curgă prin chakra deschisă a celui de-al treilea ochi ci şi ca noi să avem un corp eteric mai amplu, mai subtil şi mai maleabil.

Începând din acest an şi în următorii şapte ani corpul eteric va fi reîncărcat de către puterile spirituale pentru că noile valuri ale energiei divine vor impregna galaxia noastră. Corpul eteric se va expanda rapid, va deveni mai flexibil, mai subtil, aşa că el va fi din ce în ce mai puternic şi mai amplu, aşa cum va fi toată substanţa eterică a viului în întregul său. Corpul eteric se va purifica.

Cu cât am lucrat mai mult în trecut pentru a ne debarasa de zgura emoţională şi a lăsa în urmă căile rigide cu atât mai mult corpul nostru eteric va avea reacţii de răspuns. În următorii şapte ani oamenii vor începe să-şi descopere şi să-şi dezvolte capacităţile psihice interioare (parapsihice) cum nu au făcut-o niciodată de la Atlantida încoace.

Acest lucru va impulsiona energia kundalini să străbată chakrele noastre şi să “explodeze” în capul nostru. Ne vom încărca în această perioadă de energii electrice şi magnetice extraordinare care vor fi “turnate”/vor curge în corpurile noastre. Vom simţi cu atât mai mult energia cu cât suntem mai sensibili. Este un lucru bun dar poate fi istovitor. Visele noastre vor fi mai multe, mai pline de evenimente, mai puternice decât până acum şi vor avea de aici înainte o semnificaţie mult mai bogată. Ele vor deveni din ce în ce mai disponibile pentru noi la nivelul conştientului şi ne vor ghida foarte mult. Întreg câmpul eteric al Pământului se va deschide pentru a primi mai multă lumină spirituală, în special în timpul eclipselor.

Cu toată această energie psihică nouă în jurul nostru trebuie să fim conştienţi că avem nevoie să ne protejăm, în momentul actual deoarece orice realitate nouă înseamnă că suntem mai neprelucraţi, mai neapăraţi şi deci mai vulnerabili la ‘atacuri’. Pe măsură ce corpul eteric se expandează şi cel de-al treilea ochi primeşte mai multă cunoaştere şi înţelegere a planului ‘nevăzut’, noi vom deveni mai receptivi la energiile negative, mai receptivi la energia psihică a altor persoane. Această stare de lucruri poate fi bună sau mai puţin bună! Ea face parte din ceea ce avem de învăţat.

Pe măsură ce ne dezvoltăm din nou cel de-al treilea ochi trebuie să devenim mai vigilenţi şi câteodată va trebui să cerem protecţie – Arhanghelul Mihail împreună cu îngerii lui, Îngerii Fulgerului Albastru, vor veni imediat pentru a ne proteja dacă îi invocăm. Putem face cu uşurinţă acest lucru plimbându-ne în natură, stând lângă apa mării, privind apusul soarelui, folosind lumânări, flori, lucrând în grădină, bucurându-ne de artă, de teatru, de muzică.

Atenţie! Sufletul nostru îşi va schimba direcţia! Am asociat câteva din vechile metode de deschidere a celui de-al treilea ochi cu altele câteva noi – trebuie să găsim noi căi de a realiza lucrurile – noi cărări în vederea iniţierii. Este un lucru foarte serios şi nu trebuie tratat cu uşurinţă. Înainte de a începe cu adevărat să lucrăm cu energiile trebuie întotdeauna să facem următoarele:
protecţia (îl invocăm pe arh. Mihail)
purificarea aurei (folosim mâinile, duşul rugăm să fie purificată)
împământarea (trimitem energia în pământ)
legătura cu etericul (stimulăm corpul eteric – cu cât câmpul eteric este mai mare cu atât mai receptivi, clarvăzători, încărcaţi energetic vom fi).
lumină (lumânări, spaţiu sacru, liniştit, pur, curat)

Trebuie să mai aducem la suprafaţă din interiorul nostru următoarele:
centrarea
siguranţa
concentrarea (abilitatea de a ne focaliza va duce la deschiderea celui de-al treilea ochi)
ÎNCREDEREA (neîncrederea este cea mai puternică barieră în calea deschiderii celui de-al treilea ochi).

Mai întâi ne vom pune întrebarea de ce dorim să ni se deschidă cel de-al treilea ochi. La nivelul sufletului ne dorim acest lucru pentru a avea acces la experienţa directă a lumilor spirituale, a lumii nevăzute şi a altor lumi. Trebuie să ne supraveghem eul când facem acest lucru deoarece chakra poate fi greşit folosită şi atunci devine distructivă atât pentru alţii cât şi pentru noi înşine.

Trebuie să realizăm că deschiderea ‘viziunii’ celui de-al treilea ochi semnifică faptul că vom putea vedea tot, nu numai entităţile minunate, luminoase, de pe nivelurile superioare ale vibraţiei energetice ci şi entităţile cele mai întunecate, dezgustătoare şi mizerabile de pe cele mai joase niveluri de vibraţie energetică.

De aceea este neapărat necesar să avem foarte multă putere spirituală interioară şi multă forţă. Al treilea ochi nu se va deschide şi nu va rămâne deschis dacă nu suntem pregătiţi pentru aceste experienţe, aşa încât nu trebuie să ne temem. Noi vom fi întotdeauna protejaţi. Motivul pentru care avem nevoie să exersăm, să facem exerciţii este acela că viziunea spirituală necesită o fundamentare (construire) plină de răbdare a chakrei celui de-al treilea ochi, un vortex de energie care porneşte din partea frontală a celui de-al treilea ochi (între sprâncene) şi străbate capul şi iese prin partea dorsală a capului.

În situaţii destul de rare partea dorsală a chakrei celui de-al treilea ochi (aflată în partea din spate a capului) este mai dezvoltată decât partea frontală. Acest lucru se datorează unui anumit antrenament, unei instruiri – de obicei iniţiere în Misterele şi Templele Eleusine. Oamenii cu această percepţie deosebită vor avea daruri ale percepţiei diferite şi pot fi foarte visători şi aerieni până în momentul în care partea frontală şi cea dorsală vor fi mai bine echilibrate. Acestor persoane li se pare mai uşor să vizualizeze prin partea dorsală a celui de-al treilea ochi, ceea ce este bine deoarece, având partea dorsală a chakrei deschisă, aceste entităţi umane vor avea o protecţie foarte puternică împotriva atacurilor şi vor fi capabili să meargă în locuri în care alţii nu pot merge sau nu au voie să meargă tocmai datorită pericolului de a fi expuşi atacurilor.

Pentru a putea accesa cel de-al treilea ochi, pe lângă exerciţii este necesar şi să avem o anumită stare de spirit:
nu trebuie să ne forţăm sau să încercăm din răsputeri; trebuie doar să conştientizăm; pentru că dacă forţăm nota atunci facem ceea ce facem cu mintea noastră obişnuită iar noi de fapt trebuie să îngăduim, să lăsăm fluxul să curgă, să încercăm să nu încercăm!
nu trebuie să vizualizăm sau să ne imaginăm, trebuie să lăsăm informaţia să vină spre noi.
trebuie să fim încrezători în ceea ce experimentăm (trăim).
nu trebuie întotdeauna să analizăm în timpul unei experienţe (trăiri).
trebuie să perseverăm.

Vom folosi, pentru a crea un cadru propice în vederea începerii exerciţiilor, următorii paşi:

- Lumină (aprindem o lumânare într-un spaţiu purificat)

- Protecţie (îl rugăm pe arhanghelul Mihail să ne protejeze)

- Meditaţia de împământare

- Expandarea eterică – vom stimula expandarea eterică prin următoarele metode:
ne scuturăm mâinile, sau le frecăm una de alta, sau
ne spălăm pe măini, sau
râdem

Vom pune anumite uleiuri pe zona celui de al treilea ochi pentru a ne deschide spre vibraţia fiinţelor superioare (Saint Germain, Palas Atena sau Maestrul Radiant). Aceste uleiuri au un efect puternic asupra aurei şi a chakrelor noastre.

Exerciţiul nr. 1: Echilibrarea creierului. Persoanele cu adevărat clarvăzătoare şi cărora le este deschis cel de-al treilea ochi lucrează în mod egal cu emisfera cerebrală dreaptă şi cu cea stângă, acestea sunt echilibrate (ceea ce este un caz rar).

Acest exerciţiu nu numai că echilibrează ambele emisfere cerebrale dar deschide şi cel de-al treilea ochi – este bine să-l facem înainte de a ne culca deoarece se întâmplă adesea să adormim în timpul exerciţiului. Să remarcăm respiraţia noastră naturală, pe nări; când inspirăm vizualizăm un flux de energie sau lumină (albă, albastră, violetă sau aurie) care urcă prin nara dreaptă spre cel de al treilea ochi. Atunci când expirăm, ne imaginăm cum energia colorată coboară din al treilea ochi şi iese prin nara stângă. Apoi facem din nou exerciţiul, inversând ordinea nărilor. În momentul în care energia colorată iese prin nara dreaptă, rostim cuvântul ‘zece’, încheind astfel un ciclu.

Vom continua până când ajungem să rostim cuvântul ‘unu’. Facem exerciţiul de două ori. Dacă adormim, în momentul în care ne trezim reluăm exerciţiul de unde am rămas sau îl facem de la început. Să facem acest lucru zilnic. Acest exerciţiu este important pentru că ne face să putem trece de la vizualizare la numărare şi invers

Exerciţiul nr. 2: Cu ochii închişi şi cu spatele drept, suntem conştienţi de zona gâtului nostru. Apoi începem să murmurăm ‘hhmmm’, ceea ce face ca gâtul nostru să înceapă să vibreze. Să observăm că nu este acelaşi bâzâit sau zumzăit pe care îl auzim în cap sau în nas.

Exerciţiul nr. 3: Vom folosi exerciţiul nr.2 în cadrul acestui exerciţiu. Vom pune patru degete de la fiecare mână pe ochi şi degetul mare de la fiecare mână în urechea potrivită şi murmurăm timp de un minut EEEEEE. Apoi incantăm IIIIIIII – conştientizând la nivelul celui de al treilea ochi - timp de un minut şi apoi începem din nou să murmurăm şi în acest timp frecăm zona celui de al treilea ochi cu două degete (arătătorul şi mijlociul) de la o mână – prin mişcare înainte şi înapoi. Vom repeta ciclul o dată pe zi.

Exerciţiul nr. 4: Este recomandat să lucrăm cu simbolul celui de al treilea ochi. Simbolurile reprezintă limbajul sufletului. Înainte de cuvântul rostit comunicam prin culori, imagini şi simboluri. În acest mod comunică şi lumile spirituale între ele. Un simbol conţine întotdeauna multe straturi ale sensului, ce trec mult peste interpretarea literală, logică sau raţională. Simbolurile au şi valoare energetică şi acţionează în corpul nostru fizic şi în cel de lumină, conform nivelului nostru de vibraţie.

Simbolurile, ca orice limbaj, sunt uşi deschise între realitatea noastră tridimensională şi alte lumi. Ele crează o legătură prin care forţele divine pot să lucreze, aşa cum lucrează simbolul creştin al crucii. Sunt necesare noi simboluri pentru a putea introduce noul. La originea sa simbolul s-ar fi născut dintr-o fiinţă spirituală pură, prin gândul pur şi prin dragostea pură, necondiţionată şi apoi proiectat sau imprimat asupra celora care aveau capacitatea de a-l putea primi.

Simbolurile trec peste (ocolesc) partea logică – raţională a creierului nostru (emisfera stângă) şi se conectează la partea instinctivă, intuitivă, de simţire, a creierului nostru (emisfera dreaptă). Simbolurile sunt un paradox pe care mintea logică (emisfera stângă) nu îl poate înţelege: trebuie să ne folosim sufletul pentru a accesa înţelepciunea pe care simbolurile o conţin.

Cum să folosim simbolul:
stăm lângă simbol, simţim energia pe care o emană.
nu mai ţinem ochii concentraţi pe simbol, ne uităm la el ca şi când ne-am uita dincolo de el: încercăm să nu clipim, ne lăsăm să ne contopim cu energia acelui simbol specific. Începem prin a ne concentra asupra mijlocului simbolului şi foarte încet expandăm vizualizarea pentru a include întregul simbol. Vom lăsa energia simbolului (care este o poartă spre energiile spirituale nevăzute) să echilibreze şi să transforme cel de-al treilea ochi al nostru.
Pentru a încheia, lăsăm ca privirea ochilor noştri să revină asupra centrului simbolului, închidem ochii şi punem uşor mâinile pe ochi.

Exerciţiul nr. 5: Exerciţiul lentilelor foto este foarte indicat după ce am lucrat cu simbolul celui de al treilea ochi. Ne aşezăm conştienţa în zona sprâncenelor şi o ‘respirăm’ în cel de al treilea ochi. După ce am conştientizat în mai mare măsură zona celui de al treilea ochi vom ‚vedea’ cel de al treilea ochi cum se deschide ca şi lentilele foto. Vom deplasa ‚lentilele’ prin cameră şi apoi vom exersa vederea la distanţă, eventual o ţară îndepărtată, etc. Când dorim să încheiem exerciţiul vizualizăm cum închidem din nou ‚lentilele foto’.

Putem avea următoarele senzaţii, pot apărea următoarele efecte fizice:
furnicăturile în diverse părţi ale corpului înseamnă că se produce o rearanjare a energiilor, ori ele se deblochează ori este stimulată o zonă nouă
spasmele musculare denotă o eliberare a energiei
ameţeala indică o expandare a conştiinţei, o

conştientizarea unei noi realităţi
presiunea în zona frunţii indică faptul că energia scaldă zona pentru a crea noul organ al celui de al treilea ochi
căldura este semnul că are loc fenomenul de trezire (stimulare, deschidere)
apatia sau inerţia reprezintă un fenomen obişnuit după o experimentare clară a conştiinţei (claritatea sau revelaţia); este absolut să ne simţim inerţi şi confuzi o perioadă de timp

*Trebuie să ţinem minte neapărat să ne menţinem împământarea, să bem foarte multă apă pură şi să mâncăm!

Să nu lucrăm în exces asupra zonei celui de al treilea ochi

În momentul în care începem să “vedem” mai mult, ne comportăm altfel. Âtunci când venim în contact cu o persoană sau cu un obiect pur şi simplu vedem, nu contează la ce distanţă se află faţă de noi. Câteodată putem vedea persoana sau obiectul mai bine cu ochii închişi, mai ales dacă se află în faţa noastră. Nu apreciem persoana cu mintea, aşa cum se întâmplă de obicei, nu vom critica şi nu vom judeca (faptul că îi judecăm pe alţii face ca cel de-al treilea ochi să rămână închis pentru totdeauna. Mintea noastră se linişteşte şi vederea noastră se situează pe un strat mult mai profund aşa că trebuie să avem grijă.

Ceea ce facem acum se va păstra în toate încarnările noastre viitoare, ne va influenţa nervii şi glandele legate de cel de al treilea ochi (glanda pineală, glanda pituitară), chiar şi la nivelul fizic, ne va influenţa viaţa, viitorul, ne va aduce liniştirea minţii. Dacă ne simţim copleşiţi de ceea ce ni se întâmplă, ceea ce se întâmplă în mod frecvent, vom deschide ochii, realizăm împământarea. Trebuie să stăpânim situaţia, s-o avem sub control, să nu ne lăsăm aspiraţi de starea aceasta. Să fim foarte atenţi să nu lucrăm în exces cu această zonă pentru că vom avea migrene sau vom simţi durere între sprâncene. Se poate întâmpla să simţim vibraţii foarte puternice după ce ni se deschide al treilea ochi şi pulsaţii în zona chakrei a şasea. Asta se întâmplă atunci când ghizii noştri spirituali transmit energie în structura noastră nou creată. Ea este foarte intensă şi pot apărea şi culori vibrante. Putem simţi ca şi când este atâta lumină încât chiar şi cu ochii fizici închişi avem senzaţia că soarele străluceşte. Poate apărea insomnia – pentru o perioadă scurtă de timp.

Deschiderea celui de al treilea ochi este parte a noului nostru viitor, aducerea noastră la starea unei noi conştiinţe, forţa christică – se va întâmpla treptat şi natural în următoarele câteva sute de ani.

Deschiderea chakrei celui de-al treilea ochi trebuie să deschidă Poarta de Lumină din noi înşine, după cum a spus Iisus Christos: “Lumina trupului este ochiul; prin urmare, dacă ochiul vostru este sufletul, atunci trupul vostru în întregul lui va fi plin de Lumină”. (Matei 6:22).

Autorul prezentului material desigur că nu ne poate garanta nimic dar este convins că prin practică, practică şi iar practică a exerciţiilor şi prin încredere ni se va putea deschide cel de-al treilea ochi.

Alte metode, instrumente care ne ajută, ne impulsionează în (încercarea de) a ne deschide cel de-al treilea ochi (ne ajută la deschiderea şi echilibrarea chakrei). Autorul propune în mod special ca timp de o lună să fie folosită din plin, cât mai mult, în viaţa noastră, forţa de sugestie a culorii.
să purtăm haine de culoare purpurie, violetă
să ne înconjurăm de flori violete pentru a ne purifica, a dobândi claritare, limpezime, pentru a vindeca, a stimula şi a întări (a-i da forţă) cel de-al treilea ochi.
meditaţia cu ochii deschişi: vedem (vizualizăm) cerul nopţii de un albastru întunecat, profund şi stelele. Această imagine deschide mintea şi cel de-al treilea ochi către expandarea nesfârşită (fără frontiere) a întregii manifestări. Ne dă o semnificaţie, o înţelegere a planurilor subtile de dincolo de stele – lumi spirituale infinite, undeva acolo. Să lăsăm stelele să ne vorbească!
muzica: orice muzică ce ne relaxează şi care invocă (cheamă) sentimentele conştiinţei cosmice, zborul nostru interior. Bach este extraordinar pentru armonizarea celui de-al treilea ochi.
pietrele preţioase: lapis lazuli face ca sufletul nostru să se simtă în siguranţă în cosmos. El era piatra preotesei, folosită la hirotonisiri în Egiptul antic. Ne-o vom aşeza pe cel de-al treilea ochi! Ea conduce mintea în interior, înlăuntrul nostru, stimulează clarvederea şi intuiţia. Safirul albastru deschide mintea către cunoaşterea cosmică, transformă trupul şi sufletul. El este puntea dintre infinit şi finit.
uleiurile esenţiale: plantele din familia mentei dizolvă blocajele celui de-al treilea ochi şi debarasează eul (sinele) de vechile tipare închistate, limitate, ale gândirii. Iasomia ne deschide către vizualizări, viziuni ale adevărurilor superioare, leagă cel de – al treilea ochi de inimă. Alte uleiuri (mai puţin puternice) sunt: cel de violete, de zambile, de trandafiri şi de muşcate.
meditaţia, vizualizarea, focalizarea gândurilor (cugetarea), visurile din timpul zilei (visarea cu ochii deschişi), toate sunt importante pentru cel de-al treilea ochi. În această perioadă de o lună să încercăm să lucrăm cu aceste procedee cât mai mult posibil şi să pierdem timpul (să hoinărim). (fără a ne învinovăţi!)
gnana yoga: ne focalizăm pe Absolut, medităm la Dumnezeu
maeştrii înălţaţi (ascendenţi): St. Germain / Pallas Atena / Cel Radiant – să picurăm Uleiurile oricăruia din aceşti Maeştri pe zona celui de-al treilea ochi.
să alungăm gândirea limitată! - să ne prefacem chiar, dacă nu putem altfel dar să gândim fără limite, infinit, fără bariere, fără frontiere şi în mod creator.
să ne urmăm intuiţia: este prietenul nostru cel mai bun; ne va duce la fericire, la beatitudine, la extaz. Să ne încredem în intuiţia noastră, s-o urmăm şi să mergem împreună cu ea. (intuiţie = învăţături/lecţii interioare, cunoaşterea interioară).
să ne armonizăm, să ne acordăm – să nu ne grăbim, să ne acordăm timpul necesar pentru a pune întrebările majore.
să mâncăm alimente purpurii
încetăm să ne mai focalizăm ochii (concentrăm privirea) şi ne vom uita la aure (la acelea ale prietenilor/ale celor apropiaţi, dragi nouă).
dar să nu exagerăm! Dacă este stresant, ne tensionează sau este dureros, atunci va trebui să ne relaxăm şi să lăsăm lucrurile să curgă pe făgaşul lor.
să purtăm veşmânt alb (robă) – este mult mai uşor să facem exerciţiile, în special pe acelea care au ca scop: vizualizarea aurei, chiar şi vizualizarea propriei noastre aure într-o oglindă, meditaţia, etc. Pe cât posibil roba va fi din fibră naturală, 1 x 2 metri, simplă. Veşmântul va realiza construcţia (fundamentul) care NE VA PROTEJA; în momentul în care ne vom pune această robă ea ne va facilita pătrunderea în starea perceptivă (receptivă) a celui de-al treilea ochi. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni altcineva să poarte roba noastră. La origine robele au fost realizate pentru a focaliza energia şi pentru a proteja. Acum a venit vremea să se realizeze o nouă generaţie de “veşminte pentru accesarea energiei”.

Sugerăm câteva exerciţii de vizualizare pentru meditaţia cu cel de al treilea ochi: Închidem ochii, respirăm adânc, zumzăim, deschidem lentilele celui de al treilea ochi. Lumina se revarsă spre exterior şi pe orice se va concentra ne va fi dezvăluit nouă…PREZENTUL – O ţară – vizualizăm globul pământesc, îl lăsăm pe Eul nostru Superior să aleagă o ţară… pătrundem cu raza celui de al treilea ochi în zona respectivă: vedem, simţim ce se întâmplă acolo…dacă e ceva neobişnuit, clarificăm situaţia – dacă evenimentul are loc acum sau în viitor – cât de departe în viitor?…închidem raza şi ne întoarcem în cel de al treilea ochi.

În acelaşi mod, folosindu-ne de cel de al treilea ochi, invocăm o imagine, o “scenă” care să vină spre noi dintr-o viaţă anterioară – TRECUTUL. Ar fi mai uşor dacă i-am cere Eului nostru Superior să aleagă o dată importantă. Vom observa după aceea ce se întâmplă, percepem atmosfera epocii, apoi încercăm să observăm vârsta, sexul, ocupaţia, unde ne aflăm…apoi închidem raza de lumină a celui de al treilea ochi şi ne întoarcem în prezent. VIITORUL – alegem o dată din viitor şi folosim fascicolul luminos care porneşte din cel de al treilea ochi şi în acelaşi mod observăm unde suntem, ce aspecte particulare se evidenţiază, în ce an suntem, simboluri, muzică, de ce va trebui să ne ferim în anul respectiv din viitor,etc…

Pentru ca să învăţăm din nou cum să ne recâştigăm clarvederea este nevoie de angajare, implicare deplină, de răbdare, perseverenţă şi încredere.

Armonizarea aurelor

Ne alegem un partener cu o vibraţie energetică apropiată de a noastră.
Stăm vizavi de partener la distanţa la care purtăm o conversaţie. Micşorăm uşor intensitatea luminii.
Închidem ochii, respirăm.
Frecăm zona celui de-al treilea ochi cu două degete, în timp ce rostim EEEEE, de mai multe ori.
Cu ochii încă închişi, devenim conştienţi de inimă, acum ne vom conecta inima noastră la inima partenerului.
Deschidem ochii, încetăm să-i mai focalizăm, încercăm să nu clipim. Să nu ne pierdem în detalii, să privim dincolo de ele… să simţim aura partenerului nostru.
Închidem ochii, rostim din nou EEEEE.
Deschidem ochii şi privim deasupra capului persoanei respective, pentru a vedea lumină, fiinţe, ghizi, forme…
Închidem ochii, ne frecăm mâinile una de cealaltă şi le aşezăm uşor peste ochi.
Ne vom împărtăşi experienţa, trăirea cu partenerul nostru.

Meditaţia cu îngeri

Atunci când îi putem vedea pe îngeri sau pe Maeştri, acele momente sunt extrem de preţioase pentru noi – pot apărea din culorile pe care le vedem, (în spatele culorilor există întotdeauna fiinţe) sau le putem simţi prezenţa în jurul nostru. Avem tendinţa să încercăm să ne angajăm într-o conversaţie mentală cu îngerii, ceea ce nu ne reuşeşte până când nu ne acomodăm foarte bine cu cel de-al treilea ochi al nostru. În această fază este main bine să simţim forţa îngerilor, pentru că altfel ne limităm experienţa pe care o avem cu mintea noastră. Este ca şi când am încerca să adaptăm această uimitoare fiinţă supra-conştientă într-o colivie! Să închidem ochii, să ne relaxăm, să respirăm din abdomen, să respirăm din plexul solar, prin piept… să ne eliberăm. Să ne concentrăm conştienţa pe zona de deasupra capului nostru – o sferă argintie de lumină vibratorie dansează deasupra capului nostru. Dacă dorim, putem să o simţim cu mâinile… Respirăm în ea, cu respiraţii scurte şi precise din inimă, din partea superioară a pieptului, de nouă ori şi, deodată, vom vedea cum sfera de lumină se desfăşoară şi se transformă în cel mai frumos înger pe care l-am văzut vreodată. Să lăsăm forţa angelică să coboare peste noi ca o mantie magică plină de strălucire – să ne contopim cu îngerul, să nu punem nici o întrebare, doar să-l simţim, să-l iubim, să pătrundem în el, să zumzăim, să ne balansăm… Apoi, cu delicateţe, îl vom lăsa pe înger să se înfăşoare în sfera de lumină. Ne întoarcem la chakra coroană, mulţumim pentru preţioasa vizită… şi, în timp ce revenim în spaţiul camerei, să ne amintim că aceste fiinţe vor fi întotdeauna acolo pentru noi. (Această experienţă va permite generarea în noi înşine a unor tipare absolut noi ale conştienţei. Se vor declanşa multe funcţii dinamice provenite de la Sinele nostru Superior, care, uşor-uşor, vor deveni parte integrantă a sinelui nostru conştient).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu