Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

duminică, 19 februarie 2012

Neurogimnastica


Neurogimnastica este o metoda pentru imbunatatirea functionarii sistemului nervos prin intermediul corpului, a miscarii, in scopul cresterii capacitatii de comunicare. Directia Neurogimnasticii este aceea de imbunatatire continua legata de ideea de excelenta, raspunzand nevoii umane de autoperfectionare.

 


Prin imbunatatirea capacitatii de comunicare dintre creier si corp apare asa numita inteligenta emotionala care presupune folosirea emotiilor intr-un mod constructiv pentru a obtine ceea ce ne dorim.
Neurogimnastica se invata intr-un timp scurt si are efecte foarte rapide. Miscarile sunt accesibile, elastice, estetice si pot fi realizate indiferent de varsta si de conditia fizica.

Neurogimnastica este direct orientata pe comunicare iar abilitatile dobandite sunt indisolubil legate de imbunatatirea calitatii vietii in plan relational. Ea reprezinta baza antrenamentului in comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu