Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

vineri, 10 octombrie 2014

De ce suntem bombardati cu muzica peste tot? VIDEO – cum ne este influentat creierul de muzica ?


De ce suntem bombardati cu muzica peste tot club mall telefon acasa pe strada serviciu cum ne este influentat creierul de muzica emisfera stanga dreapta Florian Colceag copii supradotati spatial vizuali

Am dat peste un videoclip cu profesorul Florian Colceag în care vorbește despre ce sunt copiii supradotați și modul în care muzica ne influențează creierul. În urma vizionării acestui clip am înțeles CARE ESTE MIZA MUZICII ÎN SOCIETATEA MODERNĂ (adică în sistemul de sclavie în care trăim), am înțeles de ce suntem BOMBARDAȚI cu muzică PESTE TOT și de ce suntem ”învățați” de mici să ascultăm muzică tot timpul: în cluburi, restaurante, baruri, mall-uri, magazine, radio în mașină, acasă, la serviciu, muzică pe calculator, pe tabletă, pe telefon, în metrou, pe stradă, la petreceri, în ”vaporașul” de Birthday party de la Mcdonalds etc etc etc, PESTE TOT, de la vârste cât mai mici, toată viața, tot timpul bubuie muzica în jurul nostru. Detalii în continuare:
Concluzionasem deja, pe cont propriu, că scopul este SĂ ÎȚI BLOCHEZE MINTEA, să îți bruieze procesele gândirii, să nu-ți lase creierul să gândească limpede, să nu gândești, să nu analizezi, să nu-ți pui întrebări (despre lumea în care trăiești), să nu-ți poți da răspunsuri, să trăiești în relaxare și ignoranță, să fii rupt de realitate, să nu conștientizezi realitatea, să nu-ți vină idei, să stai liniștit la locul tău, să nu te opui, să accepți realitate actuală, să accepţi Sistemul, să fii docil, pe scurt, SĂ TE SUPUI.
Eu nu mai ascult muzică de câțiva ani. Acum câțiva ani, dacă mergeam la volan ascultam muzică tot drumul cu mașina. Acum, atunci când conduc, merg în perfectă liniște (e și mai sigur în trafic). Acasă nu pornesc aproape niciodată muzica. Radio n-am ascultat și nici nu ascult. Înainte mai ascultam muzică. În prezent, simt cum muzica nu mă lasă să gândesc limpede și prefer o liniște mormântală chiar și decât o muzică în surdină. Sigur, există și muzică utilă creierului (dar acea muzică nu ne este pusă în ”difuzoare”). Nu am dat exemplul meu ca să fie urmat. Fiecare face cum simte că e bine pentru el, oamenii sunt diferiți. Dar eu zic că merită încercat măcar o dată, ca experiment, să stai câteva zile în liniște. Am dat exemplul meu ca să subliniez că am simțit pe pielea mea acest blocaj mental. Mie îmi place să gândesc despre lume și viață, să(-mi) pun întrebări, să caut răspunsuri și soluții (eu cu creierul meu), iar în prezent simt un disconfort dacă încerc să fac treaba asta cu muzică pe fundal. Mai ales cu muzică gunoi – comercială, ”violentă” precum cea care se aude PESTE TOT în jurul nostru. Treaba asta seamănă cu conștientizarea pe alimentație, despre care am vorbit AICI. O dată ce am conștientizat că gândesc mai limpede FĂRĂ muzică, încep să simt din ce în ce mai bine cum MUZICA MĂ BRUIAZĂ MENTAL.
După urmărirea videoclipului cu Florian Colceag, am înțeles mai bine procesul prin care muzica ne influențează creierul și vă recomand și vouă să urmăriți acest pasaj video.
Mai întâi 2 chestii scurte despre copii spațial-vizuali și secvențiali (ca să înțelegeți mai bine supradotații):
………………………………………………..
Și acum pasajul despre MUZICĂ (preluat de aici) – protejați-vă copiii și propriile urechi/propriul creier! :
……………………………………………….
Oamenii cu imaginație și creativi (emisferă dreaptă) sunt periculoși Sistemului, pentru că ei își pot imagina și o altfel de lume decât cea mizeră în care suntem ținuți captivi astăzi, își pot imagina o lume mai bună. Iar când își dau seama că această lume ESTE POSIBILĂ, există șanse să lupte pentru ea. Și atunci, ei devin periculoși pentru Sistem. De aceea, oamenii NU trebuie să ajungă la acest nivel, motiv pentru care, sunt bombardați cu muzică pentru a sta preponderent pe emisfera stângă a creierului, și va accepta ”autoritatea”.

http://ceicunoi.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu