Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

miercuri, 10 decembrie 2014

PUNCTUL MAGIC DIN CORPUL TAU CARE POATE TRATA 100 DE BOLI! CE SE INTAMPLA DACA IL MASEZI ZILNIC!


O legenda japoneza povesteste despre un om implinit care i-a fost impartasit de la tatal punctul magic din corpul uman care poate trata 100 de boli.

In urma sfatului primit in dar de la tatal sau, fiul si-a masat acest punct in fiecare zi si a trait sa vada nasterea si moartea mai multor imparati.

Masarea unor puncte specifice este una dintre cele mai vechi metode de tratament orientale cunoscute, fiind folosita de mii de ani. In ansamblu, corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane principale, acelasi numar cu cel al zilelor si cu cel al lunilor dintr-un an.
Efectul acestor masaje speciale se bazeaza pe teoria canalelor si meridianelor care se afla intr-o foarte stransa legatura  cu anumite organe ale organismului uman.
In medicina traditionala chineza, corpul este vazut ca fiind un sistem energetic si, prin urmare, acest masaj poate afecta intr-un mod pozitiv fluxul de energie si activitatea functionala a organelor.
Activarea punctului Zu San Li produce un efect de intinerire si de vindecare, intarziind procesul de imbatranire. In China, acest punct este cunoscut sub numele de “Punctul Longevitatii”, iar in Japonia sub numele de “Punctul celor 100 de boli”.
Unde este localizat punctul magic Zu San Li?
Punctul Longevitatii este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l gasi, acopera-ti genunchiul cu palma corespunzatoare genunchiului pe care-l acoperi (ex. genunchiul drept – palma dreapta). Punctul este situat intre sfarsitul degetului mic si degetul inelar, sub forma unei adancituri intre oase. Acesta este punctul magic Zu San Li.
Ce responsabilitati are acest punct si de ce japonezii il numesc “Punctul celor 100 de boli”?
Acest punct:
• controleaza activitatea organelor care se afla in jumatatea inferioara a corpului;
• controleaza activitatea maduvei spinarii in partile responsabile de functionarea tractului gastrointestinal, organelor genitale, rinichilor si glandelor suprarenale;
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” poti creste activitate glandelor suprarenale, cele mai puternice glande care actioneaza ca un sistem de aparare principal al sanatatii tale. Aceste glande sunt cele care secreta adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni foarte importanti in sange.
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” in fiecare zi, poti normaliza activitatea glandelor suprarenale, glande care indeplinesc urmatoarele functii la nivelul intregului organism:
• Normalizeaza tensiunea arteriala;
• Normalizeaza glucoza, insulina;
• Elimina procesele inflamatorii de la nivelul intregului organism;
• Regleaza activitatea sistemului imunitar;
• Imbunatatesc digestia;
• Vindeca boli ale tractului gastrointestinal;
• Trateaza efectele unui accident vascular cerebral;
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” iti vei putea dezvolta increderea in sine, vei elimina stresul si tensiunea si vei gasi armonia interioara.
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” se pot vindeca mai multe boli, inclusiv banalul sughit, constipatia, gastrita sau incontinenta.

14 comentarii:

 1. Extrem de interesant blogul dumneavoastra. Multumesc pentru toate informatiile foarte utile din toate domeniile.

  RăspundețiȘtergere
 2. Utile si foarte interesante informatiile dv .multumesc cu multa recunostiinta .MC

  RăspundețiȘtergere
 3. NAMASTE ! Mă bucur să descopăr tot mai mulţi OAMENI care în mod absolut gratuit oferă informaţii cu adevărat de folos multor semeni. Vă MULŢUMESC . Am o întrebare referitoare la masajul energetic la punctul Zu san LI : are importanţă direcţia în care se face masajul ? de dispersare a energiei sau de acumulare de energie ? Vă mulţumesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Namaste! Va rog sa-mi spuneti, care este sensul de tonifiere? Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Masajul de tonifiere suplimenteaza cu energie. Tonifierea se executa prin presiune sustinuta produsa cu degetul aratator asupra punctului tratat si rotirea simultana in sens invers trigonometric (sau sensul acelor de ceasornic) pe un cerc cu diametrul de 1, 2 sau 3 cm in jurul punctului. Pentru tonifiere mai energica se apasa cu unghia si se roteste pe un cerc cu diametrul de cca 1-1,5 cm iar uneori, pentru obtinerea unei presiuni si mai mari, se apasa cu degetul opozabil. Masajul de tonifiere dureaza intre 30 de secunde si 5 minute. Durata si repetarea masajului de tonifiere depind de scopul terapeutic si punctele tratate. Masajul de tonifiere poate fi inlocuit prin termopunctura in punctele in care este posibila aplicarea termopuncturii.
   Tonifierea se aplica in punctele apartinand merdianelor cu deficit energetic; deficitul trebuie confirmat prin diagnostic.

   Ștergere
 6. v-asi ramane foarte indatorat daca mi-ati raspunde. eu am suferit un atac cerebral vascular ischemic si in momentul de fata sunt paralizat pe partea dreapta. poate nu intamplator v-am descoerit. intrebarea mea suna : cum ar trebui sa procedez in cazul neputintei unei a doua maini? sau aveti si o alta metoda de a ma informa cu privire la boala mea.asi fi dispus la orice sacrificiu material ca sa ma insanatositi. multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 7. am omis adresa mea si numarul de telefon: livius_herdian@yahoo.com tel: 0720541144-

  RăspundețiȘtergere
 8. am omis adresa mea si numarul de telefon: livius_herdian@yahoo.com tel: 0720541144-

  RăspundețiȘtergere