Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

joi, 19 martie 2015

7 TRUCURI PENTRU FOLOSIREA MAI EFICIENTA A MINTII


Constientul emite rationamente si subconstientul produce; constientul alege si subconstientul livreaza marfa. Va prezentam cateva trucuri. Este de la sine inteles ca puteti ada­uga cele care corespund asteptarilor, nevoilor sau dorintelor voastre.

1. Amintiti-va mereu ca daca va ganditi la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. In schimb, contrariul e tot atat de adevarat.

2. Sunteti ceea ce ganditi ca sunteti. Daca va ganditi ca sunteti facut pentru a fi nefericit, veti fi nenorocit, daca va ganditi tot timpul ca sunteti bolnav, veti deveni bolnav. Daca va simtiti neadaptat, veti da gres peste tot.

3. Nu uitati ca subconstientul vostru nu argumenteaza niciodata. El accepta simplu si fara justificare ideile sau rationamentele constientului, oricare ar fi ele. Puteti sa va convingeti subconstientul ca pamantul e plat, ca apa imbolnaveste de cancer sau altceva tot atat de absurd. Deci mare atentie la ce spuneti subconstientului vostru.

4. Aveti libertatea de a alege. Toata existenta noastra e bazata pe liberul arbitru. Aveti posibilitatea de a alege, atunci de ce nu ati alege fericirea, sanatatea si prosperitatea?

5. Rolul principal al subconstientului vostru este de a ocroti integritatea subconstientului vostru, ca sa nu fie coplesit de impresii false sau eronate. Dar - atentie! - constientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizati cele care va apartin in mod exclusiv.

6. Sugestiile si comentariile altora nu au nici o putere asupra voastra, in afara cazului, bineinteles, in care hotarati in alt fel - ceilalti nu pot comunica cu subconstientul vostru. Comentariile acestea va pot prejudicia, in momentul in care spiritul constient le repeta de mii de ori, pana cand reuseste sa convinga subconstientul de adevarul lor.

7. Fiti atenti la ce rostiti. Daca va petreceti timpul repetand ca sunteti incapabil, subconstientul vostru va va lua in serios. Am spus-o de nenumarate ori: el nu face deosebirea intre realitate si imaginar, el crede cu sfintenie tot ce-i relateaza constientul, in masura in care aceste cuvinte i se repeta de multe ori. Ca sa nu-l induceti in eroare, in loc sa spuneti "nu pot" spuneti mai curand "pot". Transmiteti-i ideea ca reusiti tot ce va propuneti si acest lucru se va implini.

Subconstientul reprezinta mintea lui Dumnezeu,si este ca un copil,care asculta si nu va contrazice niciodata,fiindca sunteti Tatal si stiti cu adevarat ce sa-i spuneti.Asa ca aveti grija ce ii spuneti.

 

 Folosirea timpului verbal 

Ma opresc aici dar vreau sa iti mai zic ceva super important. Cand iti spui “nu pot sa merg la interviu” sau “nu pot sa vorbesc cu X” sau “nu am curaj sa deschid subiectul asta”, etc, te pozitionezi in prezent. 

O tehnica geniala (nu stiu cine a inventat-o dar e fabuloasa) este sa nu mai iti vorbesti la prezent despre lucrurile ce nu le poti face ci la trecut. 

Asa ca formularea devine “nu puteam sa merg la interviu” , “nu puteam sa vorbesc” , “nu aveam curaj sa….” etc. 

Formularea la trecut ii spune mintii ca deja ai facut, iar mintea incetul cu incetul, o sa accepte. Realitatea e cea repetata de tine de suficient de multe ori, asa ca testeaza si spune-mi ce se intampla. 

Eu am folosit metoda asta cu multi clienti cu care am lucrat si nu ii lasam sa imi spuna nimic negativ la timpul prezent ci doar la trecut. Metoda are succes pe oricine, cu orice problema.

Articol adaptat dupa forumul parapsihologie,si situl nlp-mania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu