Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

duminică, 29 martie 2015

Abilitati invatare rapida


Emisfera dreapta ne ajuta sa vedem lucrurile dinamice si complexe.Sa facem un desen animat pe muzica.Sa rotim o figura,un cub in plan pe muzica,le sucim,le rotim,si toate acestea le facem pe muzica.Datorita acestui antrenament(vizualizarea unui cub,sau unei figuri geometrice)in plan,pe muzica de preferat muzica clasica baroca,vom constata ca vor aparea urmatorele efecte.In momentul in care cititi ceva, orice, dupa o vreme incepeti sa vizualizati,unii dintre d-voatra veti''desena scenarii''veti simti ca se opreste timpul in loc si pe fiecare informatie relevanta pe care o veti primi,mintea va crea scenarii.Ulterior, citind mai departe textul,veti recupera parte din scenarii.Aceasta se mai numeste si invatarea anticipativa,acum, mintea nu doar absoarbe cunoastere,dezvolta cunoastere si factorul declansator este aceasta capacitate,de a vedea in mod dinamic si complex.

 

Sursa;Profesor Florin Colceag.- O alta minte geniala,ma refer la profesor-iar fragmentul este luat din Seminar de Invatare rapida,tinut de dansul.

Este util de asemenea, sa intrati in posesia conferintei tinute de dansul, despre inteligenta copilului si paternul de alaptare.Veti afla de asemenea, si despre alte paterne ale copilului pana-n varsta de 6 ani,care odata cunoscute si intrebuintate,pot face din copil un veritabil ''Superman''fara ai afecta copilaria.Lucruri geniale despre mintea umana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu