Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

vineri, 27 martie 2015

Banii - Extras din cartea Cea Mai Usoara Cale de Mabel KatzDacă vrei bani, trebuie să te detaşezi de mentalitatea de victimă. Trebuie să nu te mai învinovăţeşti şi să fii dispus să îţi asumi 100% responsabilitatea. Trebuie să înţelegi că sarcinile sunt ale tale şi totul depinde de tine. Nu există nimeni în exterior. Persoana care mental se consideră o victimă nu atrage bani; atrage mai multă sărăcie. Suntem atât de puternici, încât dacă doar ne gândim la ceva, vom atrage acel ceva. Atunci când ne plângem şi ne învinovăţim, vom atrage mai mult din ceea ce nu vrem. Purtându-te ca o victimă, îţi vei îndepărta puterea.


Te rog să iei în considerare faptul că bogăţia şi banii nu sunt sinonime. Avem o anumită bogăţie indiferent dacă avem sau nu bani. 

A avea sau a nu avea bani nu te poate face să te simţi fericit sau nefericit. Banii nu garantează fericirea. Oricum, bogăţia te va face fericit şi împăcat. Este garantat faptul că, din fericire, cu toţii ne naştem bogaţi. Bogăţia este ceva ce ai în interior şi nu are nimic de a face cu posesiunile. Este ştiinţa ta naturală, talentele tale naturale, identitatea ta. Cu acestea ne naştem.

Crezurile noastre despre bani, de exemplu, joacă un rol extrem de important în relaţia noastră cu bogăţia. Există nenumărate interpretări greşite referitoare la acest subiect. De exemplu, la ce crezi că ca se referă urmatoarele: “Este mai uşor pentru o cămilă să treacă prin gaura unui ac decât pentru un om bogat să intre în împărăţia lui Dumnezeu” – Marcus 10.25

Sunt sigură că nu se referă la ceea ce crezi. De fapt mi-am întrebat profesorul, pe Ihaleakala, şi mi-a spus că lucrul la care se referă este să nu pui banii pe primul plan. Întotdeauna trebuie să îi pui pe primul plan pe Dumnezeu şi iubirea. Banii vor veni când faci acest lucru. Este garantat. 

Să realizezi puterea gândurilor tale referitoare la bani este o NECESITATE. Dacă tu crezi că a avea bani este ceva imoral, sau că acei oameni care au bani sunt lacomi sau au făcut ceva ilegal, banii te vor ocoli, pentru că în mintea ta subconştientă crezi că ăsta este un lucru rău pe care nu îl vrei. Nu este nimic greşit referitor la bani. Nu te îngrijora, şi oamenii bogaţi pot merge în rai. Du-te să faci bani şi totdeauna ai încredere şi fă-o în felul în care o face Dumnezeu (cu iubire) şi nu în felul tău.

În realitate nu este nimic greşit în a avea bani, mulţi bani. De fapt, poţi face diferenţa dacă ai resurse. În cazul meu, Dumnezeu mi-a dat mai mult decât am cerut sau am visat vreodată. De multe ori cred că Dumnezeu are planuri referitoare la mine, planuri de care eu nu ştiu. Şi, mulţumită resurselor pe care mi le-a dat, pot face diferenţa în viaţa celorlalţi şi sunt recunoscătoare pentru asta. 

La început a trebuit să îmi aliniez inima. Am renunţat la cariera profitabilă pe care o aveam şi apoi resursele au venit. Lucrurile s-au întâmplat astfel, şi nu invers. Universul întotdeauna te va urmări şi te va aştepta să faci acel prim pas. Poate părea înspăimântător, dar când într-adevăr crezi, lucruri uimitoare ţi se întâmplă. 

Acesta poate nu este un lucru plăcut de luat în considerare dar, dacă nu ai bani, probabil că îţi este frică de ei sau nu îi vrei cu adevărat (la nivel subconştient). Poate crezi că altcineva trebuie să aibă grijă de tine sau poate că nu eşti dispus să faci ceea ce este nevoie!

Am văzut cazuri. Oameni cu probleme financiare venind la mine să îmi ceară de lucru şi, indiferent de sugestiile pe care le-am dat sau ocaziile pe care le-am enumerat, indiferent de uşile pe care le-am deschis, ei au fost în permanenţă pregătiţi să spună “Nu”, nu din cauza asta sau nu din cauza cealaltă. Este de necrezut!!

Dacă vrei bani, spune da! Întotdeauna ai timp să spui “nu” unei oportunităţi. Poate că nu pare cea mai bună cale pe care să o urmezi acum, însă este important să spui «DA». De ce? Pentru că atunci când spui da, deschizi nişte uşi, însă niciodata nu ştii cine este în spatele acestor uşi care să poată să îţi ofere ceea ce cauti. 

Te rog, nu mai da vina pe economie sau pe părinţi!! TU esti cel care întoarce spatele oportunităţilor din faţa ta. Fii atent la cum îţi investeşti timpul. A te plânge nu îţi aduce dividende prea bune.

Creează ceva de valoare, un serviciu sau un produs care rezolvă o problemă sau care face viaţa altor oameni mai uşoară. De obicei, cu toţii ne simţim într-adevăr bine când îi ajutăm pe alţii, iar când creăm ceva de valoare, oamenii de obicei se retrag din cale noastră şi nu ne propun o afacere, însă ne recomandă altora. 

Oamenilor le place să lucreze cu alţi oameni cărora le place ceea ce fac. Nu îţi place atunci când oamenii te ajută cu plăcere, când nu se supără să mearga mai mult pentru tine? Nu eşti mai dispus să le dai banii tăi?

Ţine minte, în orice domeniu de activitate, întotdeuna să faci tot ce poţi. Uşile se vor deschide atunci când te aştepţi mai puţin, la momentul potrivit şi în locul potrivit. 

Când îţi dai seama că te învinovăţeşti, te critici, te judeci, CURĂŢĂ (detaşează-te)! Treci la acţiune, ai încredere şi în mod special detaşează-te de mândrie. Nu trebuie să ştii totul despre o afacere până când nu deschizi una. Profesorul meu, Ihaleakala, spune mereu că nu îşi poate închipui un Dumnezeu care ne-ar pune aici fără să ne dea ce avem nevoie. 

Eliberează-te de gândurile despre sărăcie care îţi spun “poate că într-o zi voi câştiga la loterie”. Daca nu ai bani, cel puţin asumă-ţi responsabilitatea şi spune “am ales să nu am bani de data asta” şi alege să fii împăcat fără bani. 

Şi, în final, ţine minte. Nu cu toţii am venit în această lume pentru a face bani, însă cu toţii am venit aici pentru a învăţa şi a creşte. În drumul nostru, putem avea tot ce avem nevoie şi putem fi fericiţi şi împăcaţi cu sau fără bani.

Când te detaşezi, Dumnezeu va putea să lucreze pentru tine. Te va ghida către ţelul perfect. Dacă eşti în consens cu Dumnezeu, nu ai de ce să te îngrijorezi.

Urmează-ţi pasiunea şi încrederea şi curăţă (detaşează-te). Îţi vei descoperi bogăţia şi, o dată făcut acest lucru, îţi vor veni atât de mulţi bani, încât nu vei şti ce să faci cu ei!

4 comentarii:

 1. Sunt multi prin grupurile spirituale care-i invata pe oameni ca se pot juca cu orice fortze, ca sa le fie lor bine. Cand te vizualizezi intr-o aura de o animita culoare, nu inseamna ca ti-ai construit aura pe merit. Iti faci doar un "polei" subtire, menit sa-i pacaleasca pe naivi cu "lumina" ta. Cand iti faci o protectie prin vizualizare intr-o anumita lumina, este un fals ce nu va dura mult. Cu puterea mintii putem atrage orice spre noi. Universul ne da ce cerem, dar vine un moment in care trebuie sa platim. De unde luam banii, atunci cand milogim la Cer si sanatatea, atunci cand facem exces de terapii? Din viitorul urmasilor. De aceea ni se nasc copii din ce in ce mai bolnavi. Am secatuit Matricea comuna, cu toate prostiile propagate prin grupuri. Ma rog....Eu nu, pentru ca mi-am construit un scut de protectie prin munca, mergand pe Daruire si ajutand tot ce-mi iese in cale. Nu cu blablauri se face Paradis, ci punand mana la treaba. Concret, in plan fizic. Chiar si tu, care pari a sti, cand pui atata informatie, care mai este si pe alte bloguri si siteuri, creezi iluzie. E iluzia orbilor ce nu s-au trezit si vorbesc prin somn. Cei ce s-au trezit adopta animale si copii, ajuta batrani, planteaza copaci, strang gunoaiele din paduri si de pe ape, protesteaza impotriva incalcarii drepturilor omului si animalelor in Romania. Voi, cei ce doar blabla cuvinte multe, il serviti pe Buddha, nu serviti egregorul de protectie al Romaniei. Credeti ca Buddha va va proteja, in vremuri de restriste? Are o umbrela suficient de mare, sa va cuprinda pe toti?

  N-am nimic cu nicio religie si cale spirituala. Eu stau pe margine si nu ma las cuprinsa de niciun sistem si de nicio religie, pentru ca relatia mea cu Dumnezeu, care-i cuprinde si pe Buddha si pe Hristos si pe Mohamed, Zamolxa, sa ramana directa. Voi creati toti panza de paianjen ce inconjoara planeta, impiedicand revelatiile directe sa ajunga la oameni. Voi creati panza pe care eu ma straduiesc s-o risipesc. Ghici pentru cine lucrati voi? Pentru illuminati, care ne vor sclavi pe veci in lumea iluziei.

  Nu credeti ca, traind in Romania aveti o datorie karmica fata de aceasta tara? Va castigati toti banii aici, dar va rugati la zeii orbi, hraniti egregori ineficienti. Indianul a spus ce se va intampla...Indianul care nu citise cartile citite de voi, deci nu-i fusese spalat creierul

  http://mariadakhel.blogspot.ro/2013/09/scrisoare.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Sufla vantul prin egregorul de protectie al Romaniei, ciuruit de cei ce propaga cai spirituale ineficiente. Cei ce doar iau informatie din astral si nu pun nimic inapoi sunt vampiri energetici. Vampirii, in aceste timpuri cand ne metamorfozam, nu se pot schimba, transfigura, pentru ca au ramas in stadiul de omizi ce devoreaza informatie, nepunand nimic inapoi. Imi cer iertare, nu vreau sa atac pe nimeni. Fiecare dintre voi stiti ca faceti in plan fizic. Eu nu generalizez, dar nici nu-mi este permis sa tac. Prea multi profeti mincinosi in tara asta si-asa prea mult si des tradata.

  http://mariadakhel.blogspot.ro/2013/07/vitelul-de-aur.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Avem o problema deja aici.Fiecare pretinde ca stie adevarul,spre exemplu dvs care perorati despre pretinse adevaruri pe care le-ati sti cu adevarat.Eu public doar niste informatii care imi produc placere,fara pretentia de a fi adevaruri.Niciodata nu e bine sa impui vreun adevar cuiva.In plus articolele care se refera la crezurile si convingerile interioare,chiar nu au nicio treaba cu vreun profet , zeitate sau egregor,cel putin nu in modul in care credeti dvs,ci doar cu modul in care iti gestionezi puterea subconstientului.De aceea nu imi place cand se amesteca caprele cu oile.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma intreb de ce apareti dvs pe aici si comentati in termeni atat de combativi? Ca sa mi se arate ca ''legea atractiei'' functioneaza.Parca sunteti sora geamana cu mine.Asa fac si eu uneori ,trec la atac pe anumite bloguri pe facebook,acum m-au sters ca eram prea combativ,si a deranjat pe unii.Lovesc in stanga si in dreapta ,si toate astea dintr-o dintr-o imensa frustrare.Da as vrea sa ajut si eu Romania,dar daca multi de pe aici ,nu vor sa se ajute si ei cat ce cat,bine cu forta nu se poate.Si atunci dincolo de frustrarile mele imense care adeseori sunt aproape identice vizavi de cum ar trebui sa punem osul la munca si sa ne ajutam,imi dau seama,ca nu pot sa traiesc viata altora,ci trebuie sa o traiesc pe a mea cat pot mai bine,indiferent in ce tara m-as afla.In mod normal sunt foarte reactiv fata de comentarii ca ale dvs,dar noroc ca mi-am dat seama,ca de fapt ma aflu in fata unei oglinzi.In plus va inteleg perfect demersul dvs si faptul ca va pasa de tara unde va aflati.Insa veti realiza cu durere ca la enorm de multi romani nu le pasa de tara unde se afla,si atunci nu ramane decat sa va detasati cumva,ca sa nu va consumati in mod inutil.

  RăspundețiȘtergere