Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 24 martie 2015

Despre creierul feminin si evolutia speciei


In prezent, omenirea se confruntă cu o criză profundă în cadrul speciei. Dominaţia bărbaţilor în conducerea treburilor Terrei, trebuia să înceteze de milenii. În mod firesc, trebuia să urmeze epoca matriarhatului. Morminte găsite pe teritoriul Ucrainei, datând de peste patru milenii, sunt fără echivoc: femeile deţineau prerogative de conducere şi erau îngropate cu arme, iar bărbaţii erau înhumaţi cu podoabe, în morminte separate. La fel stăteau lucrurile şi cu amazoanele de la Dunărea de Jos şi cu amazoanele din pădurile ce mărginesc fluviul Amazon, din America de Sud. Fluviul sud-american, cu cel mai vast bazin hidrografic de pe Terra, poartă numele femeilor luptătoare şi conducătoare, ce stăpâneau un imperiu despre care nu se mai vorbeşte. Papa Paul al II-lea a emis ipoteza potrivit căreia Dumnezeu ar putea fi femeie.


De fapt traditiile spirituale spun ca, Dumnezeu nu este nici parte masculina,nici feminina,intr-un caz,sau este si parte feminina si parte masculina,in alt caz,una fara alta nu ar fi putut creea lumile, partea feminina fiind fundamentul,baza,energia primordiala in creearea lumilor.Altfel e ca si cum ai spune,am un plan,dar nu am energie de a-l infaptui. Energia este uterul realităţii.

Din punct de vedere funcţional, creierul feminin este diferit de creierul masculin. De pildă, la analiza detaliilor, în creierul femeilor se activează nouă centri nervoşi, dispuşi în ambele emisfere cerebrale, ceea ce permite o analiză multilaterală a fenomenelor din mediul înconjurător. În creierul masculin la analiza detaliilor se activează numai doi centri nervoşi, într-o singură emisferă cerebrală.

Dominaţia bărbaţilor a transformat planeta într-un câmp de luptă perpetuă pentru putere şi subordonare, fără responsabilitate pentru generaţiile viitoare. Manipulând mass-media mondială, conducătorii bărbaţi au redus femeia la un simplu obiect sexual, privând-o de prerogativele fireşti de conducere a societăţii. Iar efectele negative ale acestei stări de fapt se văd cu pregnanţă în unele ţări care au anulat, prin religie, participarea femeilor la viaţa societăţii. Omenirea a rămas la acest capitol în contradicţie cu legile firii. La animale sociale, femela conduce familia. La elefanţi, lupi, lei, hiene, manguste, etc., femela are rol conducător, iar masculii se ocupă de protecţia familiei...

Extras din textul domnului parapsiholog Vasile Rudan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu