Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

luni, 30 martie 2015

Metode de feedback natural in combaterea stresului si restabilirea sanatatiiNoesiterapia;Stiind ca fiecare dintre gandurile voastre este un program in computerulbiologic(creierul),veti avea la dispozitie un instrument util,cu care veti putea schimba aproape tot ceea este legat de sanatatea si de calitatea vietii voastre.Veti fi constienti de ce inseamna sa captati puterea creatoare a gandului,.In trecut,voi,ca majoritatea oamenilor,e posibil sa fi folosit,fara intentie,aceasta putere creatoare pentru a manifesta gandurile intr-un mod eronat,ceea ce a produs stres si suferinte,cu toate consecintele lor negative.Acum este timpul sa schimbati fotoliul,cu o canapea confortabila.Sa va spun cum imi ajut pacienti,astfel incat si voi sa va bucurati de experienta gandurilor pozitive.Inchipuiti-va ca sunt langa voi,cu manusi albe.Acum, va cer sa-mi aratati limba si sa-mi ascultati cuvintele. 


''Repetati dupa mine;Gura mea produce lichid,saliva fluida ca apa.Va rog,permiteti-mi sa ma uit din nou la limba voastra.In acest moment,aveti probabil saliva fluida pe limba.Apoi voi continua:Stiti cate moduri de a trai sunt? Cred ca sunt doua.Unul gresit cu o gura uscata,si unul corect,cu o gura umeda.Cand avem ganduri negative,gura noastra este uscata din cauza excesului de adrenalina pe care-l produc situatiile strsante din viata. Adrenalina pregateste organismul pentru reactia''lupta sau fugi".Este un mecanism natural de pastrare a integritatii noastre,atunci cand ne simtim amenintati,sau in pericol.Dar in civilizatia noastra,se intampla de multe ori ca situatia sa nu poata fi rezolvata luptand sau fugind.

Cand se intampla astfel,exista un exces de adrenalina care produce alterari in mai multe organe din corpul nostru.Asa cum mi-a spus odata unul dintre cei mai buni cardiologi din lume,regretatul Dr, Demetrio Sody Pallares,din Mexic;''Adrenalina poate produce infarct,chiar la o persoana cu coronare normale''.Excesul de adrenalina este cauza majoritatii bolilor din lumea noastra.Daca,dimpotriva,doriti sa aveti o gura plina cu saliva lichida,ordinul pe care gandul vostru il trimite la creier,face ca ea sa se produca.Gura vi se umple cu saliva lichida,circulatia sangelui se imbunatateste,normalizand metabolismul si nutritia fiecarei celule in special in creier.Creierul constituie baza fizica a inteligentei,iar acest e motivul pentru care are nevoie de mai mult sange,oxigen,glucoza si de late tipuri de nutrienti,decat restul organelor.De asemenea,veti avea o senzatie placuta de relaxare si autocontrol.In termeni medicali,asta inseamna ca organismul vostru functioneaza cu o predominanta muscarinica a nervului vag,opusa situatiei biologice produsa de stres.

Acum,cand intelegeti ca creierul este o comoara si ca rezultatul folosirii lui depinde de gandurile cu care-l programati,trebuie sa va spun ca,daca doriti sa traiti mai bine,trebuie sa tineti cont de doua lucruri.Primul este sa va faceti obiceiul de a trai cu gura plina de saliva lichida.Va fi mai usor,daca veti repeta;gura mea se va umple cu saliva fluida,lichida,ori de cate ori ma voi gandi la asta,pe parcursul zilei. 

O veti obtine cu usurinta.Si,pentru ca aceasta saliva fluida este cel mai important semn care indica faptul ca exista o Reactie Biologica Pozitiva,veti trai incercand sa aveti o stare de sanatate mai buna,printrea alte lucruri.Tot ce veti face,atunci cand aveti saliva lichida in gura se va desfasura mai usor. 

Sursa;Vindecarea prin gandire'Dr Angel Escudero-Editura For You 

Mentinerea greutatii in jos 

Greutatea oricarui obiect cade,in mod natural,in jos.Corpul uman face exceptie de la aceasta regula doar cand este incordat.Daca sunteti calm,greutatea corpului d-voastra cade dedesubtul lui.De obicei oamenii trec cu vederea acest lucru simplu si nu pot fi calmi.Starea naturala a omului este calmul.Spiritul pune corpul in miscare si,deci,lucrarile spiritului vor fi reflectate in corp.Daca va ganditi ca greutatea bratului dvs,este indreptata in jos,lucrurile se vor petrece intocmai si bratul va deveni greu ca o stanca.Corpul va va asculta si cand va ganditi ca greutatea sa se afla la marginea superioara.Daca incercati sa va calmati in aceasta stare,veti da gres.Spuneti-va;''Greutatea tuturor corpurilor cade dedesubtul lor.Corpul meu nu este prin nimic mai diferit.Daca stau nemiscat si ma destind,voi fi linistit.Acum sunt calm''.Cu putina incredere in aceasta metoda,va veti calma.
Practicati-o zi de zi si subconstientul dvs.se va schimba gradat,astfel,astfel incat va veti relaxa fara prea mari eforturi.
sursa;Koichi Tohei-Cartea Kiului.

Racorirea Fruntii:

Spuneti-va astfel.Creierul meu este calm,relaxat si limpede ca un izvor de munte.Imi simt creierul limpede ca un izvor de munte,fruntea mea devine racoroasa si simt o senzatie de prospetime la nivelul fruntii..Acest lucru poate duce la o incetinire a undelor cerebrale,ceea ce implicit atrage cu sine si relaxarea, si un anumit gen de regenerare, specific undelor alpha si al undelor cerebrale theta.
Puteti practica oricare dintre aceste metode dizolvand in acest fel''enzima stresului'' si eliberandu-va astfel de multi dintre nenumarati ''hoti de energie'' care va rapesc din vitalitate si va dezorganizeaza emotiile,sau le puteti practica simultan, creand astfel o sinergie extraordinara, cu implicati profunde in restaurarea resurselor d-voastra interioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu