Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

duminică, 29 martie 2015

Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodata


Una dintre cele mai plastice şi mai profunde demonstraţii a puterii sentimentelor şi gândurilor a fost relatată de dr. W. Jerome Stowell. Iată povestea lui:
Eram un ateu devotat. Eram absolut convins că Dumnezeu nu este altceva decât suma tuturor minţilor oamenilor şi a tuturor gândurilor lor pozitive. Cât despre conceptul de Dumnezeu atotputernic, care există mai presus de noi şi care ne iubeşte pe toţi, având puterea de a schimba orice în creaţia sa, nu am crezut niciodată în acest tip de Dumnezeu.

Într-o zi, am trăit însă o experienţă care m-a pus pe gânduri. Mă aflam într-un laborator uriaş şi încercam împreună cu colegii mei să descoperim lungimea undelor cerebrale. Am descoperit astfel un canal al lungimilor de undă, înzestrat cu o cameră mach (unitate de măsură) care permite separarea acestor lungimi diferite ale fiecărui individ în parte, conferindu-i acestuia o identitate mai clară decât amprentele palmelor sale. Ar trebui să reţinem cu toţii acest lucru: Dumnezeu poate păstra în cer o fişă a gândurilor noastre individuale, la fel cum FBI-ul poate păstra o fişă a amprentelor noastre în fişetele sale din Washington D.C.

Ne-am propus să facem un experiment pentru a stabili ce se întâmplă în interiorul creierului în momentul tranziţiei de la viaţă la moarte. Am ales ca subiect o femeie care a fost trimisă de familia ei la un ospiciu , dar care a fost eliberată. Singura boală pe care i-au descoperit-o medicii a fost un cancer la creier, care îi afecta exclusiv echilibrul corporal. În ceea ce priveşte luciditatea şi starea ei mentală, femeia era excepţional de inteligentă. Ştia foarte bine că urmează să moară într-un timp foarte scurt. Am informat-o şi noi de acest lucru.

Am instalat în salonul ei un aparat encefalograf, pentru a vedea ce se întâmplă în creierul ei în momentul tranziţiei de la viaţă la moarte. Am instalat de asemenea un microfon minuscul, de mărimea unei monede de un shilling, pentru a afla dacă are ceva de comentat în acest moment apoteotic. Eu mă aflam într-o cameră alăturată, împreună cu alţi patru colegi şi cu instrumentele pregătite pentru a înregistra tot ce se întâmplă. Aparatul nostru avea acul îndreptat către zero, aflat chiar în centrul scalei. În cele două părţi laterale, scala avea câte 500 de gradaţii, pozitive în partea dreaptă şi negative în partea stângă. Ceva mai devreme am folosit acest aparat pentru a înregistra puterea folosită de o staţie de emisie de 50 KW pentru a trimite un mesaj în jurul lumii. Acul aparatului a înregistrat cu această ocazie 9 gradaţii în partea pozitivă (dreaptă).

Când a simţit că i s-a apropiat sfârşitul, femeia a început să se roage la Dumnezeu. Ea i-a cerut Domnului să aibă milă de cei care s-au folosit de ea cu atâta dispreţ, după care şi-a reafirmat credinţa în Dumnezeu, spunându-i acestuia că ştie că El reprezintă singura putere vie care există, care a existat şi care va exista vreodată. L-a slăvit pe Dumnezeu şi i-a mulţumit pentru că i-a permis să se folosească de această putere şi să îi cunoască astfel realitatea. I-a spus de asemenea cât de mult îl iubeşte. În camera alăturată, eram cu toţii atât de fascinaţi de rugăciunea femeii încât am uitat complet de experimentul nostru. Ne-am uitat unii la alţii şi am văzut lacrimi curgând pe feţele noastre „ştiinţifice”.

Subit, aparatul nostru (de care uitaserăm cu toţii) a scos un zumzet. Ne-am uitat la ac şi am constatat că acesta ajunsese la 500 de gradaţi în partea pozitivă a scalei şi că încerca cu disperare să depăşească acest prag! Cu ajutorul acestui instrument, ne-am dat seama că cerebelul unei femei singure, aflată pe patul de moarte şi în comuniune cu Dumnezeu, emite o putere de 55 de ori mai mare decât cea a unei staţii de emisie de 50 KW care trimite un mesaj în jurul lumii.
Pentru următorul experiment, am ales un subiect cât mai diferit de primul: un bărbat care se afla în spitalul nostru şi care suferea de o boală socială mortală. Creierul său era atât de atrofiat încât era pe punctul de a muri. Bărbatul era practic un maniac.

După ce ne-am reglat instrumentele, am trimis una din asistente cu misiunea să îl enerveze pe bărbat. Femeia a reuşit să îi atragă interesul asupra ei, după care i-a spus că nu mai doreşte să aibă nimic de-a face cu el. Bărbatul a început imediat să o înjure, moment în care acul aparatului nostru a început să se deplaseze în partea negativă a scalei. În continuare, bărbatul a blestemat-o pe femeie şi a luat numele Domnului în deşert. Acul aparatului nostru s-a deplasat imediat până la ultima gradaţie negativă a scalei (-500). 
Am putut înregistra astfel cu ajutorul aparatelor de măsurat ce se întâmplă în interiorul creierului uman atunci când acesta încalcă una din Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu: „Să nu iei în deşert numele Domnului”.

Am reuşit să măsurăm cu ajutorul aceluiaşi aparat puterea pozitivă a lui Dumnezeu şi puterea negativă a adversarului său. Am descoperit astfel că adevărul benefic este pozitiv, iar toate gândurile nebenefice descrise perfect de Cele Zece Porunci biblice sunt negative.
Dacă aceste unde cerebrale pot fi înregistrate chiar şi cu ajutorul aparatelor noastre obiective de măsurat, cu atât mai evident este faptul că ele pot fi înregistrate inclusiv de Dumnezeu din ceruri.
În mod evident, frecvenţele de vibraţie ale sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor pozitive ale femeii bolnave din povestea de mai sus au apropiat-o pe aceasta de Sursa ei divină, în timp ce frecvenţele de vibraţie ale sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor negative ale bărbatului bolnav l-au îndepărtat pe acesta de Sursă.

Extras din cartea.Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată...vezi editura Divin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu