Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 24 martie 2015

Stephen Hawking -Cel mai mare defect al umanitatii este agresivitatea, care ar putea duce chiar la sfarsitul civilizatiei.


Cosmologul si fizicianul britanic Stephen Hawking crede ca cel mai mare defect al umanitatii este agresivitatea, care ar putea duce chiar la sfarsitul civilizatiei.

Probabil ca a reprezentat un avantaj in perioada oamenilor pesterilor, pentru a avea mai multa mancare, mai mult teritoriu sau un partener cu care sa se reproduca, dar acum ameninta sa ne distruga pe toti", a declarat Hawking.

Hawking, a carui viata a inspirat filmul nominalizat la Oscar "The Theory of Everything", sufera de boala neuronului motor (ALS), dar este capabil sa comunice datorita programului de inteligenta artificiala dezvoltat de Intel pentru acesta.

La finalul anului trecut, fizicianul avertiza ca omenirea ar putea fi distrusa de aparitia inteligentei artificiale. Astfel, potrivit acestuia, formele de inteligenta artificiala create pana acum ne-ar putea egala sau chiar depasi in viitor: "Ar putea avansa pe cont propriu si s-ar putea replica intr-un mod accelerat (...) Oamenii, limitati fiind de evolutia lor biologica lenta, nu ar putea concura cu aceste masini si ar fi coplesiti", crede el.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/stephen-hawking-agresivitatea-va-aduce-sfarsitul-rasei-umane--88954.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu