Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

vineri, 27 martie 2015

SUCCES-O TEHNICĂ CHEIE PENTRU MEDITAŢIE

 

Așa cum ne învață yoghinii, în formarea spirituală totul se bazează pe concentrare, meditație și Samadhi. Pur și simplu nu există nimic altceva decât aceste trei stări sau tehnici și toate celelalte tehnici mai înalte sau diferite se bazează pe ele.

Concentrarea este fluxul permanent de atenţie către obiectul observării. După o anumită perioadă de timp această stare de concentrare se transformă automat sau în mod natural într-o stare de meditaţie, în care obiectul este analizat şi observat din toate părţile şi aspectele. După o anumită perioadă de timp această stare de meditație se transformă într-o stare de Samadhi, în care procesul meditației și obiectul observat devin una. Acest lucru se întâmplă datorită meditaţiei intense pe obiect, care duce la fuziunea conştiinţei personale cu natura obiectului. Rezultatul acestei uniuni este identificarea cu obiectul şi prin acest lucru o înţelegere superioară, profundă a naturii obiectului. În cel mai înalt caz, meditările atât de intensive sunt axate pe Dumnezeu sau un zeu pentru a realiza unitate şi iluminare, realizarea sinelui, sau de a acţiona conştient ca o zeitate.
În lumea de Vest, acest lucru nu este foarte clar şi mulţi oameni au o înţelegere greşită, nesănătoasă a meditaţiei. Astfel ei preferă să stea într-o postură de meditație, nefăcând nimic și crezând că fac ceva util dezvoltării lor spirituale, în timp ce oamenii din lumea de Est nu se mai pot opri din râs datorită acestui nonsens. Prin urmare, această meditație specială a Vestului este denumită de asemenea și „meditația idioților“.


Practica meditației reale este un adevărat dar și pentru oamenii normali, fiind cea mai prețioasă tehnică pentru provocarea de schimbări în mintea și în sufletul dumneavoastră și prin acestea în corpul fizic și viața dumneavoastră. Meditația vă poate schimba realitatea într-un mod foarte pozitiv. În plus, este foarte simplu de folosit și extrem de eficientă. Meditația este un instrument universal pentru toate aspectele personalității și vieții dumneavoastră.

 

Acum voi descrie tehnica cheie principală a meditației, cu o varietate de aplicații pentru nevoile și dorințele dumneavoastră individuale. Aceasta respectă regulile vechi și eterne de concentrare, meditație și Samadhi.
Să luăm drept exemplu ideea că doriți să sporiți succesul din viața dumneavoastră.

Este o lege universală că tot ce doriți să experimentați în lumea exterioară trebuie să fie înainte realizat în dumneavoastră. Astfel, dacă doriți să experimentați succes în viață, trebuie întâi să „instalați“ succesul ca o calitate și putere în mintea și sufletul dumneavoastră.

Astfel sarcina este să integrați succesul pe planul mental (minte) și astral (suflet) în personalitatea dumneavoastră. Apoi se poate realiza pe planul material, în viața și afacerile dumneavoastră.

Așezați-vă în asana, postura dumneavoastră de meditație, cu coloana și capul verticale și drepte, care oferă un flux natural și bun de energie. Este de preferat o asana simplă. Așezați-vă în fotoliu, cu mâinile pe coapse, picioarele pe podea, coloana vertebrală și capul drepte. Această postură vă permite să relaxați adânc și natural.

Primul pas: Sunteți în asana dumneavoastră. Calmați-vă, respirați de câteva ori, relaxați-vă corpul fizic și mutați-vă atenția din lumea fizică către partea mentală, către idea de succes. Acum începeți să vă gândiți la succes și la ce înseamnă succesul. Ce este succesul? Unde puteți vedea succesul? Cunoașteți oameni de succes? Cum arată succesul? Și așa mai departe. Gândindu-vă mult la succes pentru a vă forma o idee cuprinzătoare referitoare la adevărata natură a succesului. Aceasta este meditația reală, – munca mentală. Când ați ajuns la un nivel bun de înțelegere a succesului, continuați și încercați să simțiți ce înseamnă succesul, – muncă astrală, suflet. Imaginați-vă sau amintiți-vă situațiile diferite ale succesului, în care ați experimentat succesul sau cum se simt anumite situații de succes. Puteți să vă imaginați de asemenea succesul altcuiva, un șofer de formula unu de succes sau orice. Scopul este astfel de a experimenta succesul în imaginația dumneavoastră, cu întregul suflet, cu sentimente reale. Apoi știți cum se simte succesul. Aceasta a fost partea meditației.

Pasul al doilea: Sunteți nemișcat sau din nou în asana dumneavoastră. Până acum știți exact ce inseamnă succesul ca idee și ca experiență. Acum puteți continua cu crearea energiei de succes și cu integrarea succesului în personalitatea (mintea și sufletul) dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru faceți următoarele: Retrăgeți-vă mintea din lumea materială și concentrați-vă doar pe sine și pe procesul respirației naturale. Acum imaginați-vă că sunteți în centrul unei energii de succes pure, minunate. Sunteți în centrul unui spațiu de energie de succes. Nu există nimic în afară de dumneavoastră și de energia de succes. (Este asemănătoare situației în care vă experimentați într-o anumită atmosferă, – sunteți înconjurat de o lumină specială sau de un miros special sau un aer special.) Acum sarcina dumneavoastră este să vă focalizați concentrarea pe această idee, pe această energie de succes și de a îmbunătăți mai mult gândurile și sentimentele de succes. Nu vă grăbiți și meditați asupra faptului că sunteți înconjurat de o energie de succes puternică, saturată cu cele mai bune idei, gânduri și sentimente de succes. Alocați aproximativ jumătate de oră acestui proces. Acest lucru face energia puternică și densă. Ca rezultat veți simți curând că vă înconjoară puterea succesului. Vor apărea sentimente puternice și viziuni de succes.

Pasul al treilea: Acum vă experimentați în această atmosferă minunată de succes care vă activează și vă inspiră, ridicându-vă starea de spirit, etc. Energia are deja influențe pozitive asupra minții și sufletului dumneavoastră. Acum vă reamintiți că încă respirați în mod natural. Respirați aer normal. Dar respirați și aceste energii puternice de succes. Astfel, vă schimbați concentrarea asupra imaginației, ideii că respirați nu numai aer normal ci și energia succesului. Faceți acest lucru într-un mod natural, profund și regulat. Când inspirați, inspirați aer material și energie de succes mentală, astrală. După un număr suficient de respirații, v-ați saturat corpul mental și astral cu energie de succes. V-ați contopit cu succesul, – Samadhi. Succesul este acum o parte a naturii dumneavoastră – pentru moment.

Pasul al patrulea: Dacă doriți să integrați cu adevărat succesul în personalitatea dumneavoastră, trebuie să repetați această meditație de câteva ori până când sunteți siguri că acum face parte din dumneavoastră. Motivul pentru aceasta este că energia provoacă schimbări în structura dumneavoastră energetică și aceste schimbări au nevoie de timp să aibă loc și să devină o parte permanentă a personalității dumneavoastră.

Pasul al cincilea: Deoarece la începutul meditației v-ați schimbat atenția de la lumea materială către lumea succesului, acum trebuie să reveniți la lumea materială. Acest lucru este oarecum ca trecerea dintr-o cameră într-o altă cameră. Pe de altă parte încă sunteți încărcat cu energiile succesului, pentru a le radia în viața dumneavoastră normală. Dacă vă simțiți supraîncărcat cu aceste energii, atunci le puteți expira așa cum le-ați inhalat, doar folosindu-vă imaginația, până când vă simțiți mai bine sau mai în echilibru. Poate v-ați și schimbat energia din cameră ca un efect secundar. Dacă acest lucru este prea mult sau se simte incomod, atunci meditați și imaginați-vă că camera dumneavoastră expiră energie de fiecare dată când expirați. Acest lucru funcționează bine.

În concluzie, acesta este un mod simplu de a cauza schimbări în personalitatea dumneavoastră și prin aceasta și schimbări în viața dumneavoastră. Puteți de asemenea folosi și această tehnică pentru toate calitățile, puterile și abilitățile umane și pentru toate virtuțile și puterile divine.

Puteți de asemenea realiza astfel de meditații împreună cu alți oameni sau pentru alți oameni pe care îi plasați în aceiași atmosferă de energie cu imaginația dumneavoastră, lăsându-i și pe ei să inspire energia. Acest lucru este de exemplu util în scopuri de vindecare. Aici vă puteți imagina că vă înconjoară energii de vindecare.

În același mod puteți de asemenea schimba atmosfera energiei camerelor, apartamentelor și caselor întregi. Totul este o chestiune de imaginație. Puteți crea o energie pozitivă, sănătoasă în apartamentul dumneavoastră doar lăsându-vă apartamentul să inspire energia pozitivă atunci când o inspirați dumneavoastră.

Imaginația este puterea creativă divină, puterea creatorului, a stăpânului spiritual conștient. Marele Spirit, Dumnezeu, își folosește imaginația sa, Shakti său, pentru a crea lumile. Deoarece suntem copii Marelui Spirit, ne putem utiliza Shakti nostru, puterea imaginației noastre pentru crearea lumii noastre mici, vieții noastre. Trebuie doar să învățăm cum să o folosim. Să devenim creatorii vieților noastre. 

Sper sincer că această tehnică va fi o binecuvântare pentru toate sufletele bune care sunt pe drumul dezvoltării lor spirituale. Sper de asemenea ca această tehnică să servească oamenilor în realizarea de schimbări în viața lor într-un mod mai bun.

Imaginați-vă dacă copii noștri ar învăța acest lucru în școală, apoi putând deveni creatorii vieților lor, suflete responsabile de sine, libere. Această putere ar fi un pas mare spre un viitor mai bun.

Fie ca această tehnică să vă servească bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu