Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

duminică, 5 aprilie 2015

Caligrafia – 8 trucuri aducătoare de succes
Modul în care trasaţi liniuţa „t”-urilor, puneţi punctul pe „i”, faceţi buclele literelor, începeţi paragrafele şi aplecaţi literele atunci când scrieţi de mână poate revela foarte multe despre voi... dar, şi mai important, vă poate afecta şansele de succes, deci merită într-adevăr să vă analizaţi mai atent caligrafia. 

Scrierea de bun augur reprezintă o cunoştinţă ce vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi viaţa. Puţini oameni realizează că îşi pot folosi scrisul pentru a avea mai multă charismă şi magnetism. Scrisul de mână poate fi folosit pentru a scoate la iveală talente ascunse, dar şi pentru a da un imbold concretizării unor reuşite uluitoare. 

Potenţialul vă poate fi enorm amplificat, deci aveţi la îndemână nişte instrumente-cheie pentru a vă valorifica mai eficient şi a interacţiona mai profitabil cu persoanele cu care lucraţi şi faceţi afaceri. Atunci când scrieţi, vă puteţi dezvolta bune obiceiuri, care să stimuleze chi-ul subconştient transmis prin degetele mâinilor. 

Tehnica este aceeaşi pe care o folosesc maeştrii caligrafi pentru a-şi forma scrisul. Buna scriere a limbii chineze prezintă întotdeauna forţă şi vigoare, un chi aducător de noroc. De aceea cunoscătorii apreciază atât de mult caligrafia de calitate. 

Caracteristicile de bază ale chi-ului pozitiv se pot aplica şi scrierii din limbile moderne, inclusiv din română. Cuvântul scris reprezintă mare parte din viaţa cotidiană de la serviciu. De aceea, atunci când ne străduim conştient să îmbunătăţim potenţialul norocos al caligrafiei noastre, spulberăm orice limite. 

Iată 8 modalităţi uşoare de a vă forma un scris care să vă aducă mai mare succes şi să vă ajute, uşor, dar sigur, să acumulaţi bani. 

                                    

1. Imprimaţi forţă şi spirit scrisului vostru 
Puteţi face acest lucru luând stiloul în mână şi conştientizând actul de a scrie. Vizualizaţi esenţa spiritului vostru lăuntric revărsându-se prin palmele, iar apoi prin degetele voastre, în stilou/creion/pensulă. Dacă exersaţi conştientizarea acestui fapt, cuvântul vostru scris va deveni mai clar şi va avea un mai mare impact vizual. Pe măsură ce scrieţi, conştientizaţi presiunea pe care o aplicaţi. Secretul creării de energie în degetele voastre este acela de a vă îndrepta concentrarea asupra lor. Exersaţi până ajungeţi să aplicaţi o presiune fix suficientă asupra instrumentului vostru de scris – nici prea mare, nici prea mică. Menţineţi o apăsare echilibrată şi lăsaţi peniţa să „curgă” lin pe foaie. Astfel, aveţi garanţia că ceea ce veţi întreprinde nu va fi îngreunat de obstacole şi piedici. 

2. Folosiţi cel mai bun stilou pe care vi-l puteţi permite 
Încă din vremurile străvechi, miniştrii de la Curtea Imperială foloseau numai pensule superb realizate, de fiecare dată când se aşezau să compună poeme ori să redacteze scrisorile importante. Arta caligrafică era o chestiune foarte serioasă, iar instrumentele de scris bune erau posesiuni de mare preţ. În acele timpuri, era vorba despre pensule făcute din cel mai fin păr de jder, legat cu fire din cele mai fine mătăsuri. Astăzi, există o întreagă paletă de stilouri de marcă, realizate din aur şi platină şi cizelate la perfecţie de maeştrii în domeniu. Nu este neapărat nevoie să cumpăraţi una dintre aceste minunăţii în ediţie limitată, cu toate că ar fi extrem de favorabil dacă v-aţi putea permite. Investiţi, totuşi, în cel mai bun stilou conform posibilităţilor voastre şi impregnaţi-l cu spiritul şi esenţa voastră. Cu cât veţi folosi stiloul special mai mult, scriind cu el toate misivele importante şi semnând cu el toate documentele, cu atât caligrafia voastră va căpăta mai multă putere. 

3. Scrieţi drept 
Scrisul drept indică o persoană ce trăieşte în prezent. Cel mai rău este să aveţi un scris aplecat înapoi, acesta sugerând o persoană care trăieşte mereu în trecut, privind mereu în spate, şi nu înainte, şi care, în plus, nu are prea multă încredere în sine. Se creează astfel chi-ul eşecului, şi nu al succesului, deci încercaţi să scrieţi drept. Dacă aveţi un scris aplecat înainte, este semn că, de multe ori, încercaţi să vindeţi blana ursului din pădure. NU ÎNSEAMNĂ că vă gândiţi la viitor. Aplecarea înainte poate sugera că, adeseori, sunteţi nepregătiţi pentru sarcina curentă. Scrisul drept sugerează încredere şi o persoană corectă şi justă, ce deţine un control ferm asupra situaţiei. 

4. Păstraţi o spaţiere constantă 

Atunci când spaţiile dintre cuvinte sunt egale, aceasta reprezintă o garanţie că tot ceea ce veţi face va merge întotdeauna conform planului. Veţi fi ajutaţi în viaţă de buna organizare şi de conducerea eficientă a personalului. La serviciu, vă va fi uşor să îi coordonaţi pe ceilalţi, care vă vor considera o persoană de bază şi responsabilă. Dacă veţi face efortul de a vă crea un scris uniform spaţiat, cu margini drepte, veţi reflecta o minte ordonată, fiindu-vă mai uşor să luaţi deciziile cu hotărâre şi eficienţă. 

Oamenii care scriu pe o linie dreaptă şi constantă au, de obicei, valoroasa capacitate de a face planuri de viitor şi de a menţine o autodisciplină. Cei din acest tip ajung, în cele din urmă, să aibă o mare automotivaţie, un ingredient-cheie al succesului. 

5. Introduceţi o liniuţă în sus 

Experţii grafologi vă vor spune că, dacă nu aveţi o liniuţă la începutul cuvintelor, este semn că sunteţi nişte oameni direcţi, franci şi eficienţi. Spuneţi ce gândiţi, fără a bate apa în piuă. Pentru unii, este un atu. Totuşi, pentru a avea succes, este nevoie de tact şi diplomaţie, poate chiar de o mică tatonare a terenului înainte de a sări la acţiune. Dacă începeţi cuvintele cu o liniuţă în sus, aceasta înseamnă, în plus, că tot ceea ce veţi face va avea un început bun, pozitiv, deci este indicat să trasaţi aceste liniuţe în scrierea voastră. 

6. Puneţi punctul pe I şi trasaţi liniuţa la T 
Atenţia la detalii este un atu major, putând, de obicei, să facă diferenţa între succes şi eşec. De asemenea, vă ajută să vă dezvoltaţi puterea de memorare. Dacă lăsaţi cuvintele scrise fără punctul pe „i” şi liniuţa de la „t”, aceasta sugerează că lăsaţi treaba pe jumătate terminată, deci începeţi proiectele, dar rareori le duceţi la bun sfârşit. Aşadar, cum să atrageţi succesul, dacă scrieţi neglijent? Realizările sunt obţinute de persoanele atente şi meticuloase, deci învăţaţi să fiţi astfel în ceea ce priveşte liniuţa de la „t” şi punctul de pe „i”. 

7. Creaţi bucle în partea de sus a literelor 
Pentru a reuşi, trebuie să aveţi viziunea succesului. Dacă doriţi să se manifeste vizionarul care se ascunde în voi, creaţi bucle în partea superioară a literelor. Astfel, stârniţi visătorul divin dinăuntrul vostru, sporindu-vă sub multe aspecte creativitatea. Totuşi, nu exageraţi. Alegeţi anumite litere care se pretează să le scrieţi cu buclă superioară, de exemplu „f”, „t”, „h” etc. Dacă buclele superioare sunt complet absente, înseamnă că vă lipseşte viziunea. Totuşi, poate să nu fie un lucru atât de rău, pentru că, uneori, visătorii înclină să fie prea idealişti. 

8. Cele cinci elemente în scriere 
În sfârşit, dacă ştiţi care dintre cele cinci elemente vă este favorabil în funcţie de grila voastră Paht Chee, vă puteţi dezvolta un scris care să vă sporească direct norocul. Succesul este obţinut de cei care îşi cunosc elementul favorabil şi sunt capabili să creeze energiile subtile ale acestui element în obiceiurile lor personale. În scris, elementul este determinat de forma de ansamblu sugerată de caligrafia voastră. 

CALIGRAFIA DE FOC
 are un aspect destul de aspru şi prezintă spaţii mici între cuvinte, semănând cu nişte flăcări care se ridică. Dintr-o privire se observă că literele sunt lungi şi înguste, scrierea prezentând multe unghiuri ascuţite. În general, caligrafia de Foc aduce recunoaştere şi o bună reputaţie. Mulţi directori generali de vârf şi lideri politici înclină spre o scriere marcată de acest element. Dacă doriţi să duceţi o viaţă de persoană publică, fie în calitate de celebrităţi, fie de persoane foarte importante şi renumite, acest tip de scriere vi s-ar potrivi foarte bine. 

CALIGRAFIA DE PĂMÂNT este joasă şi unghiulară. Acest tip de scriere sugerează o persoană pe care o ajută pragmatismul şi realismul caracteristic. El generează norocul de bune relaţii. Indică un om pe care majoritatea lumii îl consideră atrăgător, mai ales dacă buclele literelor sunt bine închise, fără „găuri” care să provoace „scurgeri” ale averii sau informaţiei. Este scrisul ideal la examen. Dacă veţi folosi această caligrafie a elementului Pământ, norocul vostru la examinări va creşte nesperat. 

CALIGRAFIA DE APĂ este mai degrabă ondulată, cu unele înflorituri în modul de scriere a propoziţiilor. În general, spaţiile dintre cuvinte sunt mai mari şi nu toate literele sunt bine trasate. Majoritatea buclelor unei caligrafii de Apă sunt deschise, cercurile fiind rareori sau niciodată închise complet. Mereu apar „scurgeri” din literele rotunjite. Persoanele cu scris de Apă pot fie să devină foarte înstărite, fie să exercite un mare control asupra averii. Puteţi dezvolta un scris de Apă, de bun augur, dacă doriţi să atrageţi noroc de venituri mai mari. 

CALIGRAFIA DE METAL este rotundă şi plină. Acest gen de scriere atrage oameni influenţi în viaţa voastră. Vă veţi bucura de ajutorul şi protecţia unei persoane puternice şi nu veţi duce lipsă de noroc de mentori. Chinezii consideră că este cel mai important tip de şansă de care puteţi beneficia pentru a obţine succesul, deci dezvoltaţi-vă o astfel de caligrafie dacă vă căutaţi un îndrumător. Vă puteţi forma o scriere tipică elementului Metal şi dacă doriţi să aveţi noroc de putere şi influenţă. 

CALIGRAFIA DE LEMN 
este lunguiaţă şi unghiulară, cu mai multe bucle sus decât jos. Oamenii care scriu astfel se bucură, în general, de şansa dezvoltării, deoarece energia de Lemn aduce creştere şi extindere. Dacă, în plus, elementul Lemn vă este favorabil, atunci formarea acestei caligrafii vă va aduce bogăţie şi prosperitate. De asemenea, conferă sănătate şi claritate în gândire. 

Sursa articolului: Revista „Lumea Feng Shui” nr. 13, pp. 41-43.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu