Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 29 septembrie 2015

Maretia din noi


Realitatea este tot atat de mareata pe cat este intrebarea pe care poti sa o pui....J.Z.Knight

Creierul nostru reprezinta harta intregului univers.Sau tot ce este in tine se regaseste si in Univers.Cunoaste-te pe tine si vei cunoaste lumea,si tot asa.Toate aceste zicale se refera la microsmosul uman regasit in macrocosmos si invers.Mircea Eliade in Istoria religilor spune de asemenea ca toate zeitatile au corespondent si se regasesc de asemenea in fiinta noastra.

Suntem atat de mareti,posedam tehnologii interioare care pot intrece cu mult tehnologiile exterioare.Ba mai mult, nu de putine ori,tehnologiile exterioare sunt doar reflexii palide ale celor interioare.Vezi merkaba corpului,sau vehiculul interior de protectie.Capacitatea de teleportare fara niciun echipament,de materializare,de invizibilitate doar cu puterea mintii si activarea unor structuri ale corpului.
Daca cineva s-ar uita peste gard la unul din terenurile exterioare,si ar vedea un initiat levitand,probabil ca ar fi foarte inspaimantat si ar crede ca e lucrarea diavolului,sau ca e o sursa a raului care preia,efectiv corpul.Insa daca te-ai duce la un inginer si i-ai spune ca nu faci decat sa rotesti campurile electromagneticede energie din jurul corpului si sa le invartesti suficient de mult,in contra-rotatie pentru a crea un efect de camp antigravitational,inginerul ar putea sa raspunda: ,,Da,asa facem noi cu tehnologia.''

Niciodata nu a existat vreo tehnologie creata care sa fie mai mareata decat mintea care a creat-o.Mai mult dupa cum spune Ramtha,tehnologia a duplicat mecanismele corpului omenesc ,pentru a crea dispozitive antigravitationale,masini ale timpului si alte tehnologii exotice.Toate tehnologiile sunt inginerie inversa,pe baza capacitatilor omenesti.
Marea competitie pentru stapanirea energiei punctului zero este un domeniu la indemana oricarei fiinte omenesti.De ce marile minti au fost arse pe rug pentru idei eretice,care in cele din urma au fost acceptate de toata lumea,de ce nu am invatat nimic din trecut?

 Pentru ca aceleasi organizatii inca se mai tin cu dintii de investiile lor,indiferent de adevarurile care sunt suprimate.Atat de jos a ajuns omenirea.

Toate au insa un numitor comun,creierul acest magician care momentan dormiteaza si din cand in cand mai naste monstrii.
Se spune ca creierul nostru este asemenea unei imense biblioteci,catedrale cu multe aripi,anexe,toate uriase si stivuite cu rafturi pline de carti,analogia referindu-se la neuroni si circuite.Prin modul in care este conceput creierul putem fi asemenea Zeilor.Insa exista o mare problema.Se spune ca de 35000 de ani creierul noastru a ramas blocat,doar protezele s-au perfectionat,tehnologii de ultima ora,dar pe care cat de curand nu vom mai sti sa le gestionam pentru ca mintea nu poate tine pasul cu simtamintele,acesta este handicapul nostru,si problema noastra in a fi in acord si cu ceea ce inventam.Mai mult e posibil sa ne confruntam cu un fenomen interesant.Inteligenta artificiala va fi capabila sa ne inlocuiasca treptat,datorita adaptabilitatii acesteia intr-un ritm alert,neavand problema umana,stereotipia.

Asadar cum se face ca posedam acest urias potential prin intermediul creierului,adica avem biblioteci imense,si noi nu am intrat cu adevarat nici macar in debaraua bibliotecii ?

 

Una din teorii ar fi aceea ca ADN-UL nostru a fost spart,redus doar la functii primare,e o exprimare vulgara,neacademica menita doar sa creaza o imagine metaforica.Dispunem in continuare de toate acele catene,numite umbra sau gunoi de catre specialisti care nu stiu la ce ar folosi,si ca atare noi suntem doar un fel de masini reprogramabile.Gnoza ne numeste animale intelectuale.Carti extraordinare despre cunoastere zac in noi,dar aceste sunt aruncate gramada in mijlocul bibliotecilor si nimeni nu mai stie ordinea in care au fost  puse pentru a ne dezmeticii si a ne revendica maretia.

Einstein ar fi spus ca 95% din ideile si conceptiile noastre sunt idei acumulate pana-n varsta de 16 ani si doar 5% sunt ideile noastre,deciziile noastre.Acest 95% devine definitoriu dupa aceasta varsta pentru o mare majoritate a omeniri.Este  acel capitol care se refera la virusii mintii,traditie,meme.
Majoritatea trairilor tale sunt inconstiente.Cele constiente sunt foarte putine.Nu iti dai seama de asta deoarece, pentru tine nu conteaza decat trairile constiente.Trebuie sa devii constient de inconstient....Sri Nissargadatta
In mod paradoxal o societate care tine cu dintii la traditie,este si o societate condamnata la stagnare,la involutie.Traditia are incorporata in ea o pleiada de virusi mentali,stereotipii,superstitii,dogme,de care in mod paradoxal nu se pot lipsi nici oamenii cu trei facultati,criteriul ''asa zisei inteligente''.
Ne aflam la nivelul de gradinita in care avem in minte numai ''de ce-uri'',mii si mii de intrebari fara raspunsuri,si acesta este un nivel inca avansat,daca ai ajuns sa-ti pui intrebari,deoarece ele sunt ''laserul constiintei''.Majoritatea oamenilor sunt atat de zombizati incat ar parea total intrigati la ideea ca e bine sa-ti mai pui si intrebari.Atunci care este diferenta dintre un animal si un asa zis om care lupta doar pentru cele necesare traiului de pe o zi pe alta ?


Emitem adeseori teorii,judecati de valoare,creeam curente psihologice,dar efectul dezvoltarii naostre cu adevarat este aproape nul.De ce ? Fiindca noi credem ca gandim,si devenim tot mai interesanti,in realitate nu facem altceva decat sa ne reorganizam prejudecatile.Nu cunoastem atat de multe functii ale creierului,si asta pentru faptul ca Neurostiintele sunt doar in faza de bebelusi,si totusi adeseori cand cineva isi depaseste orizontul,este tras imediat inapoi de gloata si crucificat.O alta poveste interesanta a noastra,nu evoluam, nu stim cum,dar cand apar pionierii rapid sunt ostracizati si marginalizati.De ce ? Poate incearca fiecare sa-si raspunda,sa-si raspunda de ce pentru gasirea unor raspunsri la diferite probleme avem nevoie de o ''gandire alternativa''.Alta gandire,alt nivel de percepere decat cel la care am creeat problemele.Avem totusi un merit prin faptul ca am inteles cum functioneaza gandirea pura,neincorsetata a copiilor atunci cand acestia ne pot da raspunsuri inimaginabil de simple si eficiente la unele probleme..Acestia nu au invatat inca cum sa se blocheze.

Biserica si autoritatile care se erijeaza in indrumatorii nostrii nu au reusit sa rapunda la cele patru intrebari;Cine sunt eu? De unde am venit ?Care e destinul meu? Cum imi implinesc acest destin?

 

Se spune ca cel mai pericol este sa ramanem cu superstitii,cu interpretari si cu dogme.Vedem in continuare cat de usor manipuleaza religia organizata oamenii care sunt fara adevar.Manipularea asta e cel mai mare pacat care se perpetueaza asupra rasei omenesti,ia creand si fanaticii care duc omenirea in preistorie,asa ca uneori insasi bisericile de orice fel,se pare ca ca suporta''beneficiile unor astfel de invataturi''.Lucruri care incep sa devina deja evidente, precum niste cartofi fierbinti pe care nimeni nu are curajul sa-i scoata din jaratec,dar cu care o sa ne frigem cu totii,prin creearea deja de mutanti.

Daca oamenii nu si-ar lega propriile maini de superstitii goale,si nu si-ar umili propria minte,ar fi asemenea zeilor antici...Boris Akunin...

si iata ca mai sunt oamenii care traiesc,nu se lasa traiti,un articol care subliniaza aceleasi lucruri ca si mine doar  intr-o alta ordine idei,cei de la revista CosmosSuntem o rasă primitivă…

Cecilia David

În potenţial suntem sublimi, însă aici pe Terra chiar într-o epocă atât de tehnologizată suntem extrem de primitivi! Mă revolta faptul că în Ardeal sunt încă stăpâni şi slugi, dar am văzut că în India au fost omorâte în bătaie cu pietre şi bâte cinci femei, considerate vrăjitoare fiindcă n-a plouat trei luni în zonă. Apoi, am văzut mame care-şi vând fetiţe minore pentru o bucată de pâine şi un bănuţ, violuri nenumărate rămase nepedepsite şi multe crime făcute în numele religiilor…
Gândim primitiv şi acţionăm la fel de primitiv în numele unei idei, al unei credinţe, al unor neînţelegeri, dar mai ales pentru că suntem dotaţi cu un creier reptilian agresiv. Trăim cu pretenţia că suntem avansaţi, dar „zestrea noastră genetică” atunci când se activează ne demonstrează prin tot felul fapte aberante că suntem primitivi.
Trăim într-o lume bolnavă de nebunie, confruntându-ne cu demonii noştri, dar şi ai altora, bălăcindu-ne într-un mental colectiv clisos, vicios şi agresiv. Religiile lumii prin credinţele lor false şi violente n-au făcut decât să ne condamne la frică şi la moarte.
Spinoza, în întunecatul secol al XVII-lea, a încercat să sugereze că mai bine omenirea s-ar conduce după natură, având ce să înveţe de la aceasta. Evreu refugiat în Amsterdam, ca să scape de tentaculele inchiziţiei Bisericii Catolice, a conceput tot felul de idei filozofice într-o societate pestriţă plină de comercianţi. Evident că n-a fost înţeles de o lume înfricoşată şi a fost alungat…
În schimb Isaac Newton, tot în acea perioadă, la Londra, a fost preamărit devenind fondatorul Societăţii Şcolii Regale pentru că a îmbogăţit cunoaşterea ştiinţifică cu o lege, cea a gravitaţiei. Totuşi gândurile lui adevărate le-a ţinut ascunse pentru a-şi apăra „pielea” într-o societate atât de obscură.
În Franţa, Voltaire a ironizat şi biciuit la modul fin religia, şi a contestat vehement că Dumnezeu este iubitor şi milostiv. Toate lucrările lui demonstrau că Dumnezeu nu-i nici bun şi nici milostiv, ci nepăsător. Sigur vorbea de Dumnezeul creat de religii, care adaptau divinitatea în acord cu interesele lor.
În primul război mondial religia creştină n-a ajutat pe nimeni fiindcă tocmai creştinii s-au bătut „ca chiorii” între ei!
Sub oblăduirea creştină, existând un precedent, în al doilea război mondial Papa a fost de partea lui Musolinii şi a lui Hitler, care visa la o rasă pusă, omorând tot ce nu era arian…

Continuarea in nr 98 al revistei Cosmos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu