Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

luni, 28 septembrie 2015

Puterea creierului


Ce sunt undele cerebrale?
Ce este?”
La ce foloseste?” 
Cum se foloseste?”

Undele cerebrale sunt unice pentru fiecare persoană în parte într-un mod asemănător cum amprentele biologice sunt unice. Reprezintă semnătura energetică a funcţionăriicreierului.Sunt produse de impulsurile electrice sincronizate atunci când grupuri de neuroni ale creierului comunică unii cu alţii.


Undele Cerebrale Beta Intensive: 12-38 cicli/sec. (sau Hz)
Aceste unde sunt dominante în conștiința noastră de veghe normală, atunci când atenția este îndreptată spre sarcini cognitive complexe și/sau lumea exterioară.
Creierul nostru intră în această stare de alertă echivalentă undelor beta intensive atunci când: avem de rezolvat probleme, avem de luat decizii, când facem operații care necesită gândirea complexă și chiar și atunci când suntem cuprinși de anxietate, stress, agitație, suntem nervoși sau trăim o emoție intensă.
Aceste stare de funcționare a creierului este foarte mare consumatoare de energie!

Undele Cerebrale Alfa: 8-12 cicli/sec.
Aceste unde sunt emise atunci când suntem într-o stare relaxată și calm și atunci când suntem ancorati în momentul prezent.
Această stare este starea optima pentru învățare și integrarea minte/corp.Undele Cerebrale Teta: 3-8 cicli/sec.
Undele Teta apar in momentele acele de dinainte de somn și de asemenea în momentele de meditație profundă.
In starea teta apar de obicei intuițiile și imaginile vii. În această stare teta putem opera schimbări uluitoare în corpul și mintea noastră. De asemenea această stare facilitează învăţarea profundă şi facilitează accesarea unor informaţii dincolo de conştiinţa noastră înstare de veghe normală.


Stările Profunde Delta: 0.5-3 cicli/sec.
Undele Delta sunt cele mai lente şi mai puternice stări ale creierului. Ele apar în timpul meditaţiei foarte profunde şi în timpul somnului fără vise.
În acesta stare sunt declanşate procesele regenerative şi de vindecare ale organismului.


Fiinţa umană îşi poate controla stările psiho-mentale controlând undele cerebrale

Sunt diverse metode prin care pot fi controlate undele cerebrale.Cea mai cunoscuta este biofeedbackul.
Conectandu-te la un aparat de monitorizare a undelor cerebrale,in acelasi timp poti invata sa le si monitorizezi.
Exista insa si metode simple de accesare constienta a acestor unde prin intermediul relaxarii sau imageriei dirijate de catre un instructor.Metode de intrare in unde cerebrale,alfa,theta sunt:antrenamentul autogen,un antrenament specific de relaxare pe care il fac sportivi si cosmonautii.Metode relaxare prin imagerie dirijata,yoga nidra (constientizarea fiecarei parti a organismului),autohipnoza (levitatia mainii).Beneficiile rezultate de pe urma acestor antrenamente simple de accesare constienta a undelor cerebrale sunt extraordinare.
Iata cateva dintre ele:In primul rand rezistenta crescuta la stress.O mai buna relatie cu corpul nostru,toleranta sporita,empatie,pofta de viata datorita eliberarii sporite de endorfine (substantele placerii).O capacitate sporita de asimilare a informatiei,utila in mod deosebit celor care vor sa aplice invatarea accelerata.Capacitate profunda de regenerare a organismului.Capacitate de regenerare,stari de meditatie profunda,euforie,luciditate.Este demn de mentionat ca avansarea in practica poate sa intoarca anii.Prin relaxarea profunda a organismului si fetei in special,veti constata cum beneficiati de cel mai natural cosmetic.Ridurile incep usor usor sa se netezeasca.Aceste antrenamente vor crea o frumoasa conexiune minte trup,iar acest lucru duce adeseori la creearea unei aure aparte.Veti fi efectiv mai sarmanti si fermecatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu