Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Viitorul acum-Ochelarii holografici, cea mai recentă surpriză revoluționară de la Microsoft
Firma Microsoft a lansat un nou model de ochelari holografici, Windows HoloLens, care combină mai multe tehnologii și permit utilizatorului să se miște într-o realitate alternativă, în care are în preajmă transpunerea în 3D a unor imagini generate pe computer, relatează joi ziarul belgian 'Le Soir'.

Foto: (c) Microsoft Corp.Handout via Reuters/REUTERS
Radical diferit de modelele prezentate de Google, Samsung și Oculus, noul dispozitiv are un design futurist și este dotat cu o vizieră prin care hologramele se văd 'suprapuse' cu obiectele din jur, perfect integrate în spațiul înconjurător.

 

Această tehnologie catalogată drept 'revoluționară' de Satya Nadella, directorul general de la Microsoft, va putea fi folosită pe toate terminalele care dispun de programul Windows 10.

Noul produs, la a cărui dezvoltare a contribuit și agenția spațială a SUA (NASA), utilizează numeroși senzori, de direcție și orientare, cu ajutorul cărora experiența este interactivă. Spre deosebire de căștile creatoare de realitate virtuală, utilizatorul de Windows HoloLens poate interacționa direct cu hologramele, pe care le poate manipula cu ajutorul butoanelor care apar în fața lui.
Ochelarii care funcționează fără cablu sunt destinați atât specialiștilor, cât și publicului larg.
AGERPRES /(AS-autor: Cristina Mac, editor: Mariana Ionescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu