Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

miercuri, 18 noiembrie 2015

Suntem oare puternici?


Se spune ca creierul nostru este asemenea unei imense biblioteci,catedrale cu multe aripi,anexe,toate uriase si stivuite cu rafturi pline de carti,analogia referindu-se la neuroni si circuite.Prin modul in care este conceput creierul putem fi asemenea Zeilor.Insa exista o mare problema.Se spune ca de 35000 de ani creierul noastru a ramas blocat,doar protezele s-au perfectionat,tehnologii de ultima ora,dar pe care cat de curand nu vom mai sti sa le gestionam pentru ca mintea nu poate tine pasul cu simtamintele,acesta este handicapul nostru,si problema noastra in a fi in acord si cu ceea ce inventam.Mai mult e posibil sa ne confruntam cu un fenomen interesant.Inteligenta artificiala va fi capabila sa ne inlocuiasca treptat,datorita adaptabilitatii acesteia intr-un ritm alert,neavand problema umana,stereotipia.

   

 Asadar cum se face ca posedam acest urias potential prin intermediul creierului,adica avem biblioteci imense,si noi nu am intrat cu adevarat nici macar in debaraua bibliotecii ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu