Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

joi, 10 decembrie 2015

FINNENGANS WAKE- Cat de mult crezi in potentialul tau? Acesta este titlul unei carti foarte densa a lui Joyce.In orice caz,nu ati citit-o,nu-i asa ? Sigur ca numsi se pare ca nimeni nu facut-o.Dupa parerea lui Ed,este un text ce produce o modificare a constiintei,Ed spune,,Trebuie sa o citesti cu voce tare.Cand citesti ,,Finnengans Wake''Cu voce tare intri in lumea lui Joyce,o lume aurica.Este facuta sa fie citita cu voce tare,sa fie chiar tipata,cantat sau risa''.El crede ca metaforele lui Joyce sunt menite a sparge indoctrinarile nostre culturale si modul nostru limitat de gandire si ca o tema majora a cartii este fluctuatia intre formele liniare si nonliniare de procesare a informatiei.

 Folosind aceste metode ca si cele descrise in celelalte articole ne vomputea cunoaste mult mai bine,descoperind profunzimile ascunse ale subconstientului si,odata cu aceasta,fortele imense aflate in stare latenta la cael nivel.Vom descoperi astfel ca pe drept cuvant ,orice idee forta indusa subconstientului va deveni realizabila daca esre suficient de mult mentalizata.adica gandita si dorita intens.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu