Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 15 decembrie 2015

Si un copil se va afla in fruntea lor


Imi aduc aminte ca intr-un articol d-nul Mirahorian scria ca si buruienile sunt necesare deoarece pot face plantele mai puternice,si explica in extenso multe lucruri care pe mine m-au fascinat..E demn de citit articolul intrucat veti gasi multe lucruri interesante,ca de altfel orice articol scris de dansul.O filozofie cu adevarat practica nu doar truisme,cum gasesc in diverse editoriale.
As creea o analogie prin faptul,ca si raul iti vrea tot binele.Atunci cand o rasa trebuie sa fac un salt mai intai ea poate atinge maximum Yin conform legilor ying yang.Cand atingi fundul vai,nu poti decat sa te urci.LA FEL S-A INTAMPLAT SI CU CIVILIZATIILE CARE AU ATINS MAXIMUM YANG.Au atins culmi dupa care au coborat.INSASI SUCCESUL ARE CICLICITATI.Dupa aceea vorbim de Kali yuga,in care ne aflam epoca maximei decaderi,dar cu influxuri sau cu scanteile ale Evului de aur.,pentru ca niciodata nu poate exista un Yin absolut.Sunt multe dizertatii pe astfel de teme.Un lucru este cert. Omul,nu are de ales decat sa evolueze.Sau cum ar spune un celebru scriitor;''NU EXISTA DIRECTI NOI, DECAT DE LA OM LA OM''.Deci depinde de noi,daca alegem suferinta ca profesor,sau invatatura.Spunea  cineva de asemenea pe un forum.Si  cum sa ne ajutam?''Scapand de noi insine''.
Scapand de natura emotiilor inferioare,de patima trupurilor.Paradoxal,asta nu ne va priva de placere,ci dimpotriva,invatand sa lucram cu adevarat cu mintea pentru a ne controla trupul,nu vom mai fi la cheremul emotilor si obisnuintelor care ne controleaza si ne dicteaza viata.De ce oare copii reusesc mult mai usor sa creeze realitati cuantice,si uneori sa ne dea lectii la capitolul materializari?...Un doctor psihiatru a fost intrebat de celebrul guru al dezvoltarii personale Richard Bandler,cum de este atat de novativ si reuseste sa vindece atatea cazuri de pacienti aproape insurmontabile.Si a adaugat''Banuiesc ca ai facut extrem de multe cursuri si pregatire''. Iar acesta ia raspuns relaxat.Nu am facut niciun curs...Bandler a zambit si a zis pfffuuui,acum inteleg,practic nu ai invatat cum sa te blochezi.Uneori a sti mai multe nu te ajuta daca nu dispui de una din resursele cele mai importante ale gandirii si inteligentei si anume FLEXIBILITATEA.De aceea in domeniul creativitatii exista o zicala...SA NU DEVII SCLAVUL PROPRIULUI MODEL...Revenind la ideea cu copilul,este cat se poate de simplu.Acesta are inca hardul curat de convingeri nefaste.Mai tarziu apar problemele.

http://exploratorulconstiintei.blogspot.ro/2015/03/metafore-toxice.html

Noi suntem imbacsiti de ce se poate si nu se poate,asta e vizavi de fizica newtoniana,iar profesorii gandirii cuantice,care sa dea un imbold evolutiei sunt extrem de putini.Dar Slava Domnului ca exista.Foarte interesant ca si in Biblie spune; crede si nu cerceta,in fapt se refera la atitudinea de a nu fi nevoit mai intai sa pui mana pe ceva pentru a-ti dovedi ca exista.Daca ar fi fost asa,sunt convins ca toti nu ne-am fi uitat la televizor,nu am fi beneficiat de mersul cu masina si avionul,nu ne-am fi gandit sa mergem in spatiu.Datorita acestor Exploratori lumea merge inainte.Asta este ceea ce se cheama Fizica cuantica,aplicata pentru VIZIUNI,de aceea nu intamplator ea se mai numeste si FIZICA ZEILOR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu