Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

miercuri, 6 ianuarie 2016

Cum va puteti controla visele astfel incat sa gasiti calea spre fericire si dragoste


Visul este mijlocul prin care constientul poate lua parte la procesele mentale ale inconstientului. Ceea ce visati va influenteaza semnificativ viata, iar ceea ce se petrece in viata dumneavoastra de zi cu zi va afecteaza in mod direct visele. Aceste doua elemente coexista in mod sincronic.
De la vechii celti, care le vedeau ca pe niste aventuri ale spiritului, si pana la psihologul Carl Gustav Jung, care le considera o metoda de explorare a inconstientului, visele sunt socotite drept o comuniune cu mortii si cu spiritele calatoare, fapt care poate justifica uneori natura profetica a acestora.
Aborigenii din Australia vorbesc despre “visele in starea de veghe“. Acestea ne duc cu gandul la ideea ca oamenii creeaza si sustin o realitate cu ajutorul modelelor de gandire si a campurilor energetice produse de mintile lor. Este interesant ca aceasta idee nu difera mult de afirmatiile fizicii cuantice, in care se spune ca energiile pot fi influentate de catre un observator. Acest lucru implica catre existenta unei relatii directe intre perceptie si realitate, visarea fiind o perceptie denaturata.
Ca si visele, dragostea produce, la randul sau, stari de constiinta schimbata, avand proprietati mistice si magice intrinsece. Asa cum spunea intr-un interviu dr John Gray, autorul lucrarii “Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”, sexul induce o stare de atemporalitate asemanatoare cu cea din cazul experientelor spirituale. In alt interviu, Margo Anand, autoarea cartii “Arta Magiei Sexuale”, declara: “Tu si partenerul tau iesiti din timp, iar trecutul si viitorul dispar, lasandu-va in ceea ce misticii denumesc “prezent etern”. Puteti avea acces la trecut, viitor si experiente paralele care va vor da atat identitate personala cat si identitate extinsa asupra ta si a partenerului.”
Deoarece visele si sexul pot induce stari de constiinta schimbata, visele pot fi optimizate constient pentru a va imbunatati activitatea sexuala. Doua dintre tehnicile care au fost testate, si anume modelarea viselor si visele impartasite de catre ambii parteneri, va pot ajuta sa va imbunatatiti nu numai viata sexuala, ci si celelalte aspecte ale existentei.

Crearea viselor prin modelare
Pentru a va modela visele trebuie sa aplicati in timpul practicii onirice trei concepte: expectatia, dorinta si fuziunea. In primul rand, vizualizati mental ceea ce vreti sa obtineti in timpul visului. Poate ca doriti, de exemplu, sa intalniti un viitor partener. Asigurati-va ca aveti o imagine clara asupra a ceea ce doriti si ca stiti ca puteti sa obtineti acest lucru. Apoi construiti-va dorinta gandindu-va mult la rezultatul pozitiv al modelarii visului. Cu alte cuvinte, trebuie sa va doriti cu adevarat acest rezultat! Cu cat va doriti mai mult un lucru, cu atat este mai mare posibilitatea de a-l obtine.
Cel de-al treilea pas pe care-l aveti de facut este fuziunea, cand va veti propulsa mentalul in infinit. Lasati-l sa calatoreasca purtat de energia divina, de undele beta, alfa si theta. Fiecare din noi face aceste lucruri in mod diferit, asa incat puteti explora mai multe variante. Tehnicile de fuziune includ meditatia, respiratia, vizualizarea, ascultarea muzicii, cantatul, dansatul si amorul fizic. Cand fuzionati, va directionati mentalul catre indeplinirea cu succes a modelului visului dumneavoastra.
Visare sistematica si repetata a anumitor tipare onirice faciliteaza un transfer din vis in realitatea tangibila. Realitatea este consecinta gandului.
Imaginile si simbolurile din vise pot actiona ca niste unelte foarte puternice. De exemplu, puteti plasa intr-un vis cifra opt sao o lemniscata (figura geometrica asemanatoare cu un opt culcat, simbolul eternitatii sau al infinitului), pentru a actiona cu un mecanism declansator al mutarii in alta lume sau al intrarii in legatura cu iubitul/iubita dumneavoastra. Puteti folosi de asemenea lemniscata pentru a va extinde mentalul dincolo de starea normala, spre infinit.
Pentru a incepe sa va integrati simbolurile in vise, trebuie sa alegeti un simbol care are o semnificatie speciala pentru dumneavoastra, unul despre care v-ati  format o parere clara. De exemplu cand incepeti, va puteti alege simbolul unei cruci, al unui cerc sau al unei stele. Inainte de a merge la culcare, concentrati-va asupra acestui simbol cu intentia de a-l vedea sau percepe in visele dvs.
Este ideal sa aveti simbolul (sau un desen al acestuia) langa patul dvs. Acest lucru este foarte util mai ales la inceput, caci va va ajuta sa va concentratiasupra lui si sa-l recreati in vis. Cand simbolul incepe sa va apara in vis, incercati sa- i adaugati detalii din ce in ce mai complexe.
Nu uitati ca pentru a invata sa va controlati continutul viselor aveti nevoie de multa rabdare, asa incat nu va grabiti.


Impartasirea viselor cu partenerul
Acest fel de visare este un mod de comunicare intima. Pentru a practica visarea impartasita trebuie mai intai sa cadeti de acord cu partenerul asupra unui cadru pe care sa-l visati. Alegeti un loc cu care amandoi sunteti familiarizati. De exemplu, se poate sa aveti anandoi un colt favorit din natura sau o camera din casa dumneavoastra. Important este sa aveti certitudinea ca atat dvs cat si partenerul aveti afinititati pentru acel loc.
Inainte de a merge la culcare, vizualizati-va impreuna cu partenerul dumneavoastra mergand inspre locul respectiv. Priviti si constientizati ca va aflati in acel cadru si ca va intalniti cu partenerul acolo. Este posibil sa folositi aceleasi imagini multe saptamani pana cand ajungeti sa aveti experienta visului impartasit cu partenerul dumneavoastra, dar este tot atat de posibil sa reusiti acest lucru de la prima incercare. Trebuie sa stiti ca, si de aceasta data, reusita depinde in foarte mare masura de expectatie, dorinta, fuziune si de raporturile dintre dvs si partener.
In timp ce experimentati acest tip de visare, faceti un efort sa retineti detalii sau impresii din vis similare cu ale partenerului. De exemplu, puteti sa va reamintiti amandoi o anumita culoare, emotie, un anumit simbol, o senzatie sau o insiruire de cuvinte. Introduceti-l in vis pe partener. Alegeti un anumit moment si un anumit loc in care sa va intalniti, apoi cadeti de acord asupra unui anumit semn care sa va dea de stire ca pasiti impreuna prin noi porti ale experientei sexuale.
Nu uitati niciodata sa fiti constienti de intentia, expectatia, dorinta si gradul dumneavoastra de fuziune. Ulterior, puteti mari amplitudinea experientelor dvs onirice prin folosirea unor artificii aditionale. De exemplu, puteti canta sau rosti anumite insusiri de cuvinte, puteti folosi uleiuri parfumate, tamaie, lumini sau anumite alimente pentru a va mari capacitatea de a visa constient.

Aceste doua tehnici – modelarea viselor si visul impartasit cu partenerul – pot mari gradul de intimitate dintre dumneavoastra si partener. Ambele tehnici necesita si stimuleaza o mai buna comunicare si explorare a dorintelor si fanteziilor. Acestea vor face ca relatia dvs si viata dvs sexuala sa devina din ce in ce mai bune.
Partenerii vor trebui sa-si aleaga tipurile de calatorii onirice care le indeplinesc cel mai bine dorintele.
Visul este unul dintre cele mai bune locuri de pornire pentru a va extinde constiinta ca formati impreuna cu partenerul dvs de cuplu. Aceste lucruri vor aduce un plus de intimitate si paiune vietii sexuale.


Sirona Knight este o colaboratoare a revistei Magical Blend. Ea este si autoarea cartilor “Facand dragoste cu o zeita” si “Regina noptii: Vise erotice cu o zeita”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu