Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 26 ianuarie 2016

Prin ochii lui Dumnezeu


In exercitiul descris in cele ce urmeaza,invatam sa traim procesul in continuitatea sa,El modifica starea de constienta si,in scurt timp,schimba conceptia noastra asupra vietii.

1.Incercati sa gasiti un loc unde nu veti fi deranjat timp de douazeci-treizeci de minute.Asezati-va confortabil si stati linistit,respirand normal.

2. Imaginati-va ca va aflati singur pe o plaja protejata,intr-o zi calda si insorita.Sunteti asezat sau culcat pe nisip,complet rtelaxat.Puteti sa uitati de toate grijile si problemele dumneavoastra cat timp va aflati pe aceasta plaja.Sunteti singur si in totala siguranta.Priviti imprejur si descrieti-va pentru dumneavoastra insi-va ce vedeti.Observati cum va simtiti.3.La unul din capetele plajei se afla o casa nelocuita cu cel putin trei incaperi.Mergeti catre aceasta casa,dar nu intrati inca inca inauntru.Descrieti-va pentru dumneavoastra insiva cum arata casa.

4.Intrati pe usa din fata a casei.Prima incapere in care patrundeti are pe perete o oglinda mare,de un stat de om.Opriti-va in fata oglinzii si priviti-va in ea.Va puteti vedea in mare detaliu.Incercati sa observati cat de multe aspecte puteti in legatura cu imaginea dumneavoastra din aceasta oglinda.Cum va simtiti in timp ce faceti asta?

5.Dupa cateva minute in care ati examinat imaginea dumneavoastra,intrati in urmatoarea incapere.Si aici se afla o oglinda.Dar este o oglinda fermecata,care va permite sa vedeti cum arata Dumnezeu.Lasati-va imaginatia sa zboare si presupuneti ca aceasta este o fereastra catre ceruri si ca prin ea il puteti vedea pe Dumnezeu.Petreceti cateva minute cufundat in aceasta experienta de a vedea imaginea lui Dumnezeu.

6.Acum, intrati in cea de a treia incapere.Aici se afla o alta oglinda,mare de un stat de om.Cand va veti oprii in fata ei,veti trai o experienta ce reprezinta combinarea celor din camerele anterioare.Priviti-va propria imagine din oglinda si traiti in acelasi timp prezenta Divinitatii.Cu alte cuvinte,in aceasta oglinda va veti vedea pe dumneavoastra asa cum va vede Dumnezeu.Priviti-va prin ochii lui Dumnezeu-ca sa spunem asa-si observati cum aratati din perspective divinitatii.

8.Cand ati terminat,parasiti casa refacand invers acelasi traseu pe care ati intrat.Intoarceti-va la locul de pe plaja unde ati inceput exercitiul si asezati-va sau intindeti-va pe nisip,simtindu-va liber,relaxat si total linistit.Ramaneti acolo timp de cateva minute.Cand sunteti gata,respirati de cateva ori adanc si deschideti ochii.Atunci cand reusim sa ne desprindem pentru un timp de criticul din launtrul nostru,realizam instantaneu o noua relatie cu viata.In ochii lui Dumnezeu suntem perfecti.
Fiecare moment,pe masura desfasurarii lui Dumnezeind,este un nou inceput.Fiecare moment este o noua sansa de a fi in mod plenar cine suntem sau chiar cine credem ca vrem sa fim.Este intotdeauna la dispozitia noastra.Dumnezeind este aici.Noi suntem aici.Asta este esenta.

Extras carte-Dumnezeu este un verb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu