Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

duminică, 24 ianuarie 2016

Scriere si vorbire simultane


            Atunci cand inveti mai intai sa schimbi vitezele la o masina sau sa mergi pe bicicleta sau sa dactilografiezi, vorbesti despre mai multe performante ale tale. Dupa ce abilitatea devine “automata” (de la sine), nu e nici o problema sa si vorbesti cu o persoana in acelasi timp ce faci respectiva actiune. De asemenea, scrisul in oglinda cu mana stanga (partea dreapta a creierului) in timp ce conversezi cu o persoana (partea dreapta a creierului) reprezinta o situatie mult mai usoara decat cea in care sa scrii cu mana dreapta in timp ce vorbesti cu o persoana, pentru ca ambele actiuni interfera intre ele in partea stanga a creierului.
            Pentru a facilita crearea compozitiilor muzicale, Mozart o ruga pe sotia sa sa ii citeasca pentru a gandi mai bine si mai liber. Mozart nu stia despre functiile emisferelor creierului, dar stia cum sa procedeze.

Ca exercitiu: luati o foaie de hartie si scrieti invers 50 de cuvinte formate din 4 litere. Aceasta face ca mintea sa priveasca mai bine si complet la cuvinte si de asemenea ascute procesul de vizualizare. Apoi scrieti cuvintele de patru litere invers din memorie ca si cand recitati alfabetul. Dupa aceea spuneti alfabetul in sens invers in timp ce scrieti cuvintele respective in sens invers. Apoi scrieti alfabetul in sens invers in timp ce rostiti numele vostru sau adresa sau numerele de la 100 la 1. Si in ultima etapa, recitati alfabetul in sens invers, facand operatii aritmetice (adunare, inmultire, scadere, impartire).

Dupa toate aceste exercitii, mintea va fi mai iute.
Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

jurnalist 

Instructor Yoga

In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga. Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu