Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

sâmbătă, 20 februarie 2016

Cat de mult acordam atentie lucrurilor care conteaza cu adevarat ?


..Este remarcabil ca atat de putin din viata noastra este ocupat cu momentele importante.'' Anna and the King'' Cand Einstein Spunea incalcati-va regulile si descoperiti-va geniul ascuns cumva la asta se referea.El a intuit faptul ca omul este insumare a multitudinor de programe ale societatii pe care le acumulam pana la varsta de 16ani.Acestea sunt in proprtie aproximativa de 95% acumulate la nivel constient,si doar 5% sunt deciziile noastre constiente.Majoritatea trairilor tale sunt inconstiente,Cele constiente sunt foarte putine.Nu iti dai seama de asta, deoarece pentru tine nu conteaza decat trairile constiente.Trebuie sa devii constient de inconstient.spunea Sri Nisargadata .A-ti Asuma propria viata este necesar curaj si evident ca asta e si singura revolutie demna de un individ''Cucerirea inconstientului de catre constient...Osho.Oamenii nu vor intoarce spatele multimii,fiindca adeseori programele subconstiente avand deja o anumita autonomie,acestea au instalat un sistem de alarma fals dar foarte eficace.De fiecare data cand vor vrea sa se schimbe,se vor simti amenintati si angoasati,si necunoscand despre ce este vorba se vor lasa speriati imediat de ''bau'' bauri'' imaginare.Aceste forme gand care devin reactive,dar care pot fi dezenergizate sau inlocuite.A intoarce spatele multimii,este echivalent cu a intoarce spate traditiilor.Dar ce inseamna traditia daca nu o suma de obiceiuri si programe care iti spun ce sa faci.

Traditiile si obiceiurile sunt foarte bune pentru asa zisi oameni,pentru ca te scutesc sa ''gandestii'.De aceea se spune ca ''oamenii prefera gandurile care nu ii fac sa gandeasca''.Se intampla sa ai multa pregatire in spate si poate doua trei facultati,si de fapt sa nu aiba nicio legatura cu trezirea ta interioara.Poti ajunge lejer doar in situatia in care ai senzatia ca gandesti mai mult,cand de fapt nu faci altceva decat sa-ti reorganizezi prejudecatile....Atunci când îi cerem unui computer să ne dea anumite informaţii şi soluţii el nu poate totdeauna decât să-şi examineze programarea şi în funcţie de programul său dinainte stabilit el ne va oferi un răspuns, în afara programului integrat în el, computerul nostru nu are unde să caute în altă parte. Când un asemenea om "priveşte" cu mintea el vede în general doar trecutul. Când ne uităm la o floare, la un animal, la o fiinţă umană sau atunci când suntem confruntaţi cu o anumită problemă mintea comună caută imediat informaţii depozitate în arhivele trecutului pentru a le spune cum să vadă şi cum să acţioneze mai departe. Un asemenea om comun şi limitat nu poate face nimic altceva. Dacă un acelaşi om (comun şi limitat) vrea să se proiecteze cu gândul în viitor mintea sa va căuta din nou informaţii în trecut pe baza cărora să poată să estimeze pentru a realiza în final un proiect. Un asemenea om care nu isi dezvolat o anumita autonomie in gandire rămâne cu o mare "cantitate" de trecut de care adeseori inconştient el depinde. În plus, el are o mulţime de opinii limitate care îl mărgineşte şi astfel în mintea sa se "cristalizează" o mulţime de convingeri mai mult sau mai puţin fantasmagorice cu privire la care el nici măcar nu bănuieşte că ele sunt toate iluzii, neavând nici o altă existenţă ÎN AFARĂ DE ACEEA PE CARE LE-O CONFERĂ MINTEA SA....Asta se inatmpla cand nu ai curajul sa te desprinzi de traditie,de multime.Vei rula toti virusii si memele unei asa zis societi dezvoltate,iar urmarea va fi ca vei imbatrani neputincios,plin de remuscari si frustrari.Vezi cartea Cele mai mari 5 regrete inainte sa mori.Se refera exact la acest lucru,curajul de a face lucruri pentru care ai venit cu adevarat in aceasta viata,de a-ti trai viata ta,nu pe altora.'
  • Regretul 1: Regret că nu am avut curajul să-mi trăiesc viaţa aşa cum mi-am dorit, nu aşa cum s-au aşteptat alţii de la mine.
  • Regretul 2: Regret că am muncit atât de mult .
  • Regretul 3: Regret că n-am avut curajul să îmi exprim sentimentele 
  • Regretul 4: Regret că nu am păstrat legătura cu prietenii .
  • Regretul 5: Regret că nu mi-am lăsat libertatea să fiu mai fericită.Ce mai poate fi spus...
NIMIC CU ADEVARAT VALOROS NU APARE NUMAI DIN AMBITIE SAU DIN SIMPLU SIMT AL DATORIEI...Albert Einstein...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu