Nu stiinta nu se chinuie deloc chiar avanseaza in contratimp,fara posibilitatea de gestiona si ceea ce inventam,si asta din lipsa unor scrupule.

Un profesor universitar de la Oxford consideră că inteligenţa artificială ar putea şterge omenirea de pe faţa planetei, dacă nu suntem atenţi la evoluţia ei. 

Nick Bostrom predă filosofie la Oxford şi conduce Future of Humanity Institute. El a vorbit la o conferinţă despre potenţialele pericole ale roboţilor care ar putea deveni la fel de inteligenţi ca oamenii, potrivit Newsweek. 
„Inteligenţa artificială nu va mai fi doar o jucărie interesantă. Ar putea fi ultima invenţie a omenirii”, a arătat profesorul. 

El consideră că e posibil ca până în 2050 roboţii să devină la fel de inteligenţi ca oamenii, însă există pericolul ca super-maşinăriile să scape de sub controlul nostru şi, în final, să elimine specia noastră de pe faţa Pământului. 

În aceste condiţii, Nick Bostrom remarcă faptul că inteligenţa artificială este un lucru fragil, care trebuie manevrat cu grijă, pentru a fi siguri că nu vom crea ceva dezastruos. 

El nu este singurul care şi-a exprimat îngrijorarea legată de momentul în care oamenii vor construi maşinării sau vor realiza programe care vor putea fi numite inteligente în adevăratul sens al cuvântului. Futurologul, Ray Kurzweil, care lucrează la Google, susţine că acest lucru se va întâmpla până în 2029. 

La rândul său, astrofizicianul Stephen Hawking a susţinut că sfârşitul umanităţii va veni din cauza inteligenţei artificiale. 

Şi şeful companiei auto Tesla, Elon Musk, a făcut o declaraţie asemănătoare, în octombrie 2015. 

El consideră ca inteligenţa artificială este „o ameninţare existenţială” şi că reprezintă unul dintre cei patru factori care ar putea declanşa Apocalipsa. 
De aceeaşi părere este şi profesorul Nick Bostrom de la Universitatea Oxford, care a spus că sfârşitul lumii ar putea veni în următorul secol şi va fi adus de roboţii inteligenţi.


Opinia unui cititor atotstiutor.MC 

Inventatorii se chinuie de zeci de ani sa faca un robot care sa mearga in 2 picioare si nu prea le reuseste si ei fac valuri in pahar cu inteligenta artificiala care este un lucru muuuuuuuuuuuuuuuult mai complicat???!!!! Mai degraba este o noua problema inventata,pentru a distrage atentia de la lucruri mai serioase.Sunt si mai sceptic avind in vedere ca acest lucru este sustinut de un ...filozof,sau directorul Tesla,care nici o baterie buna nu poate inventa...iar futurologul de la Google isi face meseria-viseaza! 


Asa e,se chinuie din greu. 

Pentru M.C.Atunci cand apar astfel de stiri inseamna ca aceasta inventie este demult expirata.Exista oameni care se joaca cu inteligenta in timp ce noi ne vedem de ''painea si circul'' cu care am fost obisnuiti.Tot ce vedem prin filme SF,demult numai este SF,dar deh pentru preistorici ca noi,este nevoie de cateo mana blanda a stirilor care sa zica stati linisti,abia reusim sa facem un robot sa mearga.Acum 15 ani a existat un post care a rulat doar o luna de zile si se numea Discovery-track in care se arata cum ingineria combinata cu medicina pot creea aproape un  om android.Era forma extrem de blanda,si se facea lobby ca tu chiar, sa-ti doresti acest lucru,intrucat devii extrem de performant.Bunaoara un cip in creier echivala cu un al treilea creier,prin care poti citi ultrarapid si poti vedea pe timp de noapte.Acele experimente fusesera creeate deja pe soldati,realizandu-se asa zisul soldat perfect.O femeie relativ urata fusese adusa la stadiul de Miss,prin schimbarea osaturii faciale,ceea parea extrem de ademenitor.Cunoasteti vorba ...Dormiti linistiti,FNI-ul vegheaza...

http://www.realitatea.net/mesaj-tulburator-voi-distruge-omenirea_1912411.htmlhttp://www.realitatea.net/mesaj-tulburator-voi-distruge-omenirea_1912411.html