Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

marți, 22 martie 2016

Unii oameni sunt lipsiti de darul de a vedea adevarul.Dar cat de sincere sunt minciunile lorPentru mine, devine fascinant autismul pe care opinia publică din România începe să-l manifeste, de ceva vreme. Pare că cineva ne-a prăjit creierii şi că mai putem să ne asumăm doar opinia cea mai vizibilă în spaţiul public, nu pe cea mai bună. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este cazul Norvegia.

În cele zece zile trecute de la evenimentul din Norvegia, la startul opiniilor s-au aliniat toţi formatorii de opinie din România, plus câţiva politicieni. Punctele de vedere exprimate sunt în proporţie de 90% împotriva autorităţilor norvegiene, care au luat nişte pui de creştini nevinovaţi din casa unor creştini de treabă, doar din răutate satanică, ca să curme îndoctrinarea religioasă creştină şi minunată la care erau supuşi. De aici, inflamarea specifică fanilor lui Arsenie Boca: norvegienii sunt priviţi ca satana pe pământ, nişte intoleranţi la fel de mari ca ISIS şi, în general, nişte nenorociţi.

Ceea ce este o prostie. Totul pleacă de la modul greşit în care s-au informat formatorii de opinie, sau de la decizia jegoasă de a manipula opinia publică, după caz.

De ce spun asta? Pentru că informaţia cu combaterea îndoctrinării religioase în familia românilor din Norvegia este doar o poveste, care a fost publicată de un site creştin. Autorităţile de protecţie a copilului din Norvegia n-au zis nimic despre aşa ceva, ci despre bătaia aplicată copiiilor vizaţi de anchetă. De-aia i-au luat pe copii, nu pentru că erau învăţaţi Tatăl Nostru.

Cumva, însă, în presă română a apărut doar partea cu creştinismul. Şi nu apare deloc că noi suntem defecţi, nu norvegienii. Nu doar că ne batem copiii, dar avem şi o legislaţie beteagă la capitolul asta. Dacă vezi un copil bătut în România şi anunţi autorităţile, acel copil va rămâne în familia care-l abuzează până se termină ancheta socială. Poate dura şi şase luni, timp în care copilul ăla e făcut afiş în fiecare zi. Pe bune, vi se pare corect?

Ştiţi şi că 6 din 10 copii crescuţi în România mănâncă bătaie de la propriii părinţi? Şi asta vi se pare normal?

Ştiţi că rata de succes în recuperarea copiiilor abuzaţi de părinţi bate spre zero, în România?

Că violenţa familială este prima cauză de infracţionalitate juvenilă?

Că, în acest moment, în România, cresc câteva mii de copii care n-au parte de afecţiune, de educaţie, de şcoală, ci numai de bătaie, instigare la furt şi la cerşit şi că formează o veritabilă coloană vertebrală a noii generaţii de infractori care va vor tăia gâtul pe stradă pentru un portofel, fără să clipească?

Nu cunosc, în detaliu, cazul românilor din Norvegia. Nimeni nu-l cunoaşte, de fapt, şi ăsta e încă un lucru prea puţin cunoscut. Legea norvegiană interzice autorităţilor de protecţie a copilului să comunice date din dosar, invocând interesul copilului. Noi ştim doar varianta părinţilor şi a proştilor care emit opinii, citind doar ce-au văzut share-uit pe Facebook.

Hai să ne creştem copiii bine. Poţi să faci orice din fiul tău, un catolic fanatic sau un ortodox pios, un musulman fervent sau un buddhist profund. Fă-o fără să-l ameninţi şi fără să-l loveşti şi îţi garantez că niciun stat din lume nu se va atinge de integritatea familiei tale. Să ne potolim cu înjuratul Norvegiei sau să aşteptăm până aflăm şi altceva decât manipularea creştină a zilei.

Pe Bogdan Stoica îl puteţi citi şi pe www.bogdanstoica.ro

Stiti vorba aceasta inveterata in randul asa zisilor crestini ca ''Bataia e rupta din rai''  Tineti-o tot asa in numele unui Dumnezeu inventat de voi,sau intrebati-va de ce unii ca mine,popularizeza astfel de texte ca cel a lui Bogdan.La adresa acestor asa zisi crestini,de  urma carora se pare ca nu am scapat nici eu,pentru ca deh nu m-am nascut in NORVEGIA,cu greu ma abtin sa nu trag o injuratura.

Pentru perversii care se dau crestini,ar fi bine sa citeasca acest mesaj,si dupa ce pot sa realizeze ce scrie aici,dupa  aceea sa se autotintituleze crestini.Este valabil si pentru farisei care se ocupa doar cu indoctrinarea si se ascund in spatele unor robe,sperand ca in mod paradoxal,Dumnezeu sa nu existe.Stiu ei mai bine pentru ce.Dintotdeauna au ascuns  adevarul fata de oameni.Intocmai cum spunea Iisus,nici voi nu intrati in Imparatia Cerurilor,dar nici pe altii nu ii lasati.http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/2015/03/cu-ce-autoritate-faci-aceasta.html
     

Cand ne ranim unii pe altii nu facem decat sa ne ranim pe noi insine.
Cand un copil moare de foame in Africa,o parte din noi moare de foame.Cand un copil se naste intr-o familie sanatoasa si grijulie,in oricare parte a lumii,o parte din noi se naste.Cand un soldat moare intr-o tara,o parte din noi moare.Suntem atat agresorul,cat si victima.Acest lucru ne-a invatat Hristos.El a vorbit despre un rege care a zis,,Am fost dezbracat,si tu m-ai imbracat:Am fost bolnav si tu m-ai vizitat; Am fost la inchisoare si tu ai venit la mine.''Si Iisus Hristos,Regele Cerurilor,a explicat,,ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei,Mie mi le-ati facut''(Matei 23:35-40). Aceasta este Individualitatea Comuna.In alt loc Iisus vorbeste despre aceasta:,,Eu sunt Vita,voi sunteti mladitele''(Ioan 15:5).

Unul dintre cele mai profunde si marete adevaruri este acela ca avem cu totii un loc egal in trupul lui Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu