Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

miercuri, 6 aprilie 2016

Aviz ateilor,dar si asa zisilor crestini. Poti schimba credinta fara sa schimbi zeul. Si invers


Mersul la biserica nu te face credincios,cum statul intr-un garaj nu te face masina.
Putini stiu cu adevarat ca noi nu avem cu adevarat posibilitatea sa fim atei. Este da, un paradox, dar noi suntem din start programati genetic sa credem in Dumnezeu, prin insasi natura noastra. CEEA CE UNII NUMESC ATEISM, SE REFERA LA OPUSUL MODULUI DESCRIPTIV DE A-L DESCRIE PE DUMNEZEU. Si cum Dumnezeu poate fi orice, dar poate fi si orice crezi tu ca nu este, in orice moment tu ti-ai manifesta credinta in Dumnezeu. Sunt multe nuante care cu o alta ocazie, am sa le dezbat mai mult, acum am sa vorbesc putin mai concis si concret.

Apropo de credinta in Dumnezeu, ateism si bine si rau. Se spune asa: Ce s-ar face diavolul fara credinta lui in Dumnezeu? Orice face parte din Dumnezeu. Daca tu ai ales sa crezi in ceva rau, este de fapt o intelegere eronata a unor principii care ma duc cu gandul la urmatoare povestioara vizavi de cat de bine ar trebui biserica sa-l faca pe om sa inteleaga ce este Dumnezeu.

Odata la un curs de metoda Silva, un trainer ne relateaza vizavi de utilitatea pedagogiei urmatorul exemplu. Acesta spune ca are in Serbia un prieten a carei fata la un moment dat obtinuse note mici la materii si ca atare fusese chemat la scoala. Dupa o dezbatere cu diriginta, tatal fetei intreaba ce nota are aceasta la purtare. Diriginta ii spune ca 10. La care tatal ii spune: vedeti, acolo unde a tinut de pregatirea mea are 10, in rest intrebati-va ce aveti d-voastra profesorii de invatat de nu reusiti sa o faceti sa inteleaga. Valabil si pentru biserica.

Nu exista atei cu adevarat. Exista doar oameni care s-au saturat de dogme, ipocrizie religioasa si multe minciuni patagoneze. Ei nu il resping pe Dumnezeu ei resping fatarnicia religioasa. Dumnezeu, ca sa zic asa, nu judeca nicio clipa dupa standardul nostru INCORSETAT IN MINCIUNI. Iubesti natura, plantezi o floare, iubesti o parte din creatia lui Dumnezeu prin faptul ca admiri un apus de soare,admiri marea,muntii mareti, iti iubesti sotia, fiica, animalutul. Esti deci fascinat de iubirea lui Dumnezeu. Te mira cum de toate au o ordine in Univers. Iti pui atatea intrebari si esti fascinat de cate raspunsuri poti primi. Ce pacat. Te-ai pacalit. Nu esti ateu. Imi pare rau pentru tine. Ba nu, mint. Ma bucur pentru tine. Il iubesti pe Dumnezeu in mult mai multe moduri, decat asa zisa iubire saracacioasa si adeseori sectanta a unor asa zisi crestini. Si, mai rau decat atat, banuiesc ca esti un crestin adevarat. Fiindca la origine crestinismul este si arta si stiinta, de aceea s-a avut grija sa fie suprimat inca din fasa. Esenienii au fost si oameni de stiinta si poeti si vindecatori. Dar hai sa vedem ce spune insusi Iisus....

Ceea ce Hristos le spunea acelora care au urechi de auzit sa auda (Marcu 4:23) era faptul ca orice barbat sau femeie care isi foloseste ratiunea, iubirea si puterea intr-un mod corespunzator si Divin este un crestin, indiferent daca se numeste budist, musulman sau este un frate sau o sora de o alta credinta.


Iisus a venit sa ne elibereze de iluzii,nu ca sa ne asupreasca. De ce a venit? El insusi a spus-o: ,,Eu am venit ca oile sa aiba viata,si s-o aiba din belsug''(Ioan 10:10).

Biserica a gresit grav in acest punct.


Daca nu iubesti, nu ai compasiune, chiar nu conteaza ce te crezi. Protestant, crestin sau mare preot.

Daca te ghidezi dupa acest text in compasiune, cel enuntat cu Iisus si il pui in aplicare in viata, nu ma minti ca esti ateu, cum la fel de bine spus, iti zic ca daca te consideri crestin sau nu stiu ce practicant si nu pui in viata invataturile din acest text, esti doar o frunza in vant, dar in niciun caz crestin, ortodox, catolic si de orice alta factura religioasa. Mai degraba tu esti un  fel de ATEU, mergand la etimologia cuvantului ATEU, dar vorba aia, tot crezi in Dumnezeu.

Ori de cate ori se minuneaza un copil la orice, spune-i: vezi ce maret este Dumnezeu? Vezi ce interesant este Dumnezeu ? VEZI CE FRUMOS ESTE DUMNEZEU ? Dar tu il nveti ca de Dumnezeu trebuie sa-ti fie frica, fiindca asa te-a invatat si pe tine biserica. Il inveti ca Dumnezeu se afla in spatele unor ziduri, versus biserica, unde lipseste total creativitatea, asculti niste liturghii in picioare, si trebuie sa te simti vinovat daca nu ai facut nu stiu ce. Stiati ca oamenii perfecti nu vin pe pamant? Sau poate vin. De ce ar veni daca ar fi perfecti? Se spune ca Dumnezeu se descopera pe el insusi prin fiecare din noi.

E atat de creativ incat a ales DOAR zidurile unei biserici sa se descopere. Unde sunt acei exploratori atei care, de fapt, ajung sa-l descopere prin minunatiile lor tot pe Dumnezeu, ALTEORI CHIAR SI NENOROCIRILE DUC IN ACELASI PUNCT, DESCOPERIREA LUI DUMNEZEU. E un joc cosmic, dar e fascinat cum in interiorul tartacutei noastre ne jucam de-a Dumnezeu. Foarte frumos, dar nu-i manipula pe altii, lasa-i sa-l descopere pe Dumnezeu, ''nu-l monopoliza'', nu este ''Corporatia ta''. Ne lipseste aceasta nuantare vizavi de ce inseamna Dumnezeu. In realitate Dumnezeu nu poate fi definit din moment ce este orice si nimic din ce am putea defini noi. Sunt doar mintile noastre de maimute, uneori mai intelectuale, ce-i drept, care au gasit cea mai mare smecherie, aceea de a-si manipula semenii, prin intermediul acestui cuvant DUMNEZEU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu