Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

vineri, 8 aprilie 2016

Doi vizitatori celebrii dar anonimi momentan, ne cutreiera de ceva timp tara,acestia sunt cinstea si forta asumarii


Sunt un facebook-ist si ca marea majoritate si eu ''vanez''cate-un articol interesant,doar ca la 5 articole dau deja de cate-unul, cu cat de jefuiti si napastuti suntem,cum suntem furati,cum ni se fura padurile.Sau cea mai mare pacaleala pe care o vad la diverse postari de genul acesta.Ce ne fac UE si SUA.Fara vointa unui popor nimeni nu iti poate face nimic fara acordul tau.Cu fiecare postare de genul asta ;;citesc invers'' si aflu cat de neprihaniti suntem ca popor,cat de curati si incoruptibili suntem,cat de sanatosi moral suntem.Si da de fiecare data ma mir, cum in pofida acestor calitati ale noastre,ia uite ce ni se intampla.Este rusinos sa tot publicam astfel de lucruri,fiindca cu fiecare publicare,acest lucru nu se refera cu adevarat la ce ne face UE si SUA,ci se refera ca coruptibilitatea noastra .Odata la stiri,s-a dat un lucru interesant.A zis ca in Romania este un sat unde oamenii isi lasa banii pentru paine si lapte la usa,si isi lasa usile descuiate.Mai sa fie,in ce film ? Dar culmea culmilor acest lucru se petrece in Romania cu o mentiune totusi,reporterul a zis ca isi rezerva dreptul de a nu spune numele satului.Oare de ce? In Romania noastra acest lucru este din ''rubrica paranormal''.Dar am aflat un lucru interesant dupa aceea.In sat toti sunt de etnie ceha.Acum spuneti-mi daca ati auzit ca in Cehia se taie padurile,si sunt jefuiti ca popor ?

            
Si am inteles un lucru,toti politicienii,toti functionarii din sistemul de sanatate,servicii,justitie,financiar,securitate,toti sunt extraterestrii care nu fac parte din poporul roman.Pacat ca ne ascundem mereu in felul acesta,lasand povestea ''de ce ursul nu are coada'' sa se deruleze la nesfasit.

"Când trebuie să facă fericit un popor, responsabilitatea conducătorilor este desigur mare. Dar poporul are și el ceva de făcut pentru a atrage niște conducători care vor face să domnească dreptatea, prosperitatea, pacea. Această lecție este conținută în următoarea poveste. 


A fost o dată un regat unde se întâmplau numai nenorociri:foamete,epidemii,răscoale... Îngrijorat, regele care nu mai știa ce să facă pentru a remedia aceste calamități ce îi amenințau puterea, a chemat un înțelept. Înțeleptul i-a spus următoarele: „ Majestate, tu eștiu cauza acestei situații:tu trăiești în delăsare, în corupție, ești adesea dur,nedrept, crud, și iată de ce catastrofele nu încetează să se abată peste poporul tău.” Apoi înțeleptul s-a prezentat în fața poporului și i-a spus: „Dacă suferiți, înseamnă că ați meritat. Oare voi trăiți într-un mod cumpătat? Sunteți cinstiți,drepți,răbdători unii cu alții? Nu, de aceea ați atras un monarh care vă seamănă.” Iată cum explică înțelepții lucrurile. Când un popor întreg hotărăște să trăiască în lumină, Cerul îi trimite niște conducători nobili și cinstiți care îi aduc numai binecuvântări. Dar dacă un popor este condus de niște oameni incapabili să ia decizii corecte, trebuie să știe că el este principalul 
responsabil." 

Omraam Mikhaël Ayvanhov                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu