Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

luni, 4 aprilie 2016

Feriti-va de tacanitii SF-isti

Convingerile sunt inamici mai periculosi ai adevarului decat minciunile...FREDERIC NIETZSCHE

Eu nu prea am cum sa ma feresc de ei.De ce? Am sa va spun la sfarsit.Dar de ce sunt tacanitii Sf-isti? Sunt niste visatori fara noima,niste utopisti.Nu prea sunt cu picioarele pamant,sunt inadaptati,si adeseori sunt considerati ciudati.Ei traiesc prea mult din intrebari,au ramas inca la varsta adolescentei,cand savurezi si devorezi benzile desenate cu eroi cu puteri paranormale.,Unii dintre acesti Sf-isti,pardon si tacaniti,sunt atat de prinsi in alte legitati mult prea avansate,incat contactul cu cele pamantene,ii blocheaza.Rezultatul fiind un soi de autism.Altii trambiteaza teorii si ai ideea ca vor sa revolutioneze lumea,cand ei nu stapanesc nici cele mai elementare moduri de comunicare in societate.Altii culmea le integreaza pe toate,dar ajung sa sperie ca prea pot cu usurinta sa faca orice.Si intr-un caz si altul ,nu sunt in toate mintile''obisnuite'' sunt doar niste tacaniti,ori subapreciati,ori invidiati.In mod inerent,acest sindrom de ''tacaneala''i-a afectat candva pe o buna parte dintre voi,dar v-ati dat seama ca e doar o tacaneala ,chiar mai rau  o depasire a limitelor proprii.Insa rasuflati usurati,ca ati scapat de ea.Va inteleg,si ma inteleg,ne-ar fi afectat enorm de mult confortul propriu.

Cumva am dat de inteles ca sunt si SF-isti celebrii,dar asta nu-i face mai putin tacaniti.Bunaoara cum poti sa spui ca;''Drept pedeapsa pentru sfidarea autoritatilr,soarta m-a facut pe mine insumi o autoritate.''Nici nu va mai spun cine a spus acest lucru,deoarece oricum e tacanit,si mai mult e arhicunoscut.

 

Unul cica se crede zburator,si ca a trebuit sa-si desfaca aripile deoarece a fost aruncat din inaltimi fara parasuta.

Altul care se dadea inginer,la un curs tot Sf-ist spunea,ca te si sperii de ce e in stare mintea omeneasca.
Uneori acest tacaniti sunt atat de ''bogati'',incat refuza pana si banii.E cazul celui care a fost parintele ''rucsacului zburator''.Sau tu crezi ca e acest om mai poate fi considerat normal,daca spune ca;OMUL AR PUTEA CĂLĂTORI SPRE STELE, CU PROPRIA SA ENERGIE.Deci cum va spuneam.Exista tacaniti si feriti-va din calea lor.Nu aduc nimic bun decat visare,ba mai mult te poti intr-o zi ca vrei sa-ti depasesti limitele,iar asta nu aduce cu sine nimic bun,la care sa te astepti.In niciun caz acel confort cu care   te-ai obisnuit.

Ia uite ce mai spune unul,care ori e SF-ist,ori e tacanit.Zice ca''Analfabetii secolului XX/ nu vor fi cei care nu vor sti sa scrie.ci aceia care nu vor putea invata si nu se vor putea dezvata de ceea ce au invatat pentru a invata din nou.As vrea sa va spun numele acestui SF-ist,dar sti ce,ce conteaza atat timp cat poate ca e si tacanit.

Si reiau din invataturile unui tacanit prea bine cunoscut,si ma mir cum poate  bate campii in halul asta.Cum adica imaginatia poate fi chiar mai importanta decat cunoasterea.In mod sigur nici tu nu ai putea inghiti,o astfel de galusca.
Altii sunt de-a dreptul periculosi,si ma iau pe mine cu chestii de genul ca;''Un concept care nu e periculos,abia daca poate fi numit un concept''.

Dar va las ,sunt convins ca si pe voi va deranjeaza acesti tacaniti;Albert Einstein,Henri Coanda,Oscar Wilde,Alvin Toffler,Iustin Capra.

De Tesla nu am pomenit,intrucat era subinteles,pe el il poti considera chiar Regele SF-istilor.

CE MA ENERVEAZA TOTUSI PE MINE,ESTE CA NICI ACUM NU STIU CE ESTE SF ADEVARAT.

,,Nu-ti infrana imaginatia si inspiratia;nu deveni sclavul propriului model''.VINCENT VAN GOGH


Utopia este ceva care nu era nicaieri,decat setea sufletelor noastre dupa ce ar trebui sa fie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu