Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

sâmbătă, 7 mai 2016

Cati oameni calatoresc in afara propriului orizont ?
A STI SA VEZI CU UN PAS INAINTEA TA...Willard F.Libby


''POSIBILUL INTREABA IMPOSIBILUL : UNDE STAI? IMPOSIBILUL RASPUNDE :IN VISURILE SLABANOGILOR...Rabindranath Tagore


Intr-un rand,renumitul savant Niels Bohr a fost intrebat in ce consta secretul scolii sale.Cel ce formulase intrebarea astepta desigur,un raspuns doct ,copios punctat de sfaturi ori de invataminte suis-generis.Spre uimirea interlocutorului,ilustrul fizician a raspuns : ,,NU NE-A FOST FRICA SA PAREM CARAGHIOSI''.
A TE INALTA PRIN PUTEREA FANTEZIEI...Alexandr Prohorov

1916 - S-a născut fizicianul rus Alexandr Prohorov

(11 iul. 1916-8 ian. 2002).

Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1964,pentru munca de pionierat depusă în domeniul laserilor şi maserilor. Membru de onoare al Academiei Române.


APROPIATI TOT MAI MULT ZILELE VIITORULUI DE ZILELE PREZENTULUI...


Glenn Theodore Seaborg a fost un chimist american, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie pentru „descoperiri în chimia elementelor transuranice”. Wikipedia

Născut: 19 aprilie 1912, Ishpeming, Michigan, Statele Unite

Decedat: 25 februarie 1999, Lafayette, California, Statele Unite...


NATURA ESTE DARNICA DOAR CU CEI PREGATITI...
Nikolai Nikolaievici Semionov

Nikolai Nikolaievici Semionov a fost un fizico-chimist rus, laureat al Premiului Nobel pentru chimie. Semionov fost decorat de 9 ori cu Ordinul Lenin. Semionov a fost profesor la Universitatea Moscova din 1944. Wikipedia

Născut: 15 aprilie 1896, Saratov, Rusia

Decedat: 25 septembrie 1986, Moscova, Rusia

Studii: Universitatea de stat Sankt Petersburg

Premii: Premiul Nobel pentru Chimie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu