Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

duminică, 19 iunie 2016

A fost descoperit raportul ideal intre diferitele parti ale fetei


Frumusetea chipului se supune unei legi matematice vechi de 25 de secole. In California, Stephen Marquardt, specialist in chiururgie estetica a verificat pe fetele unor mari actori proportiile “numarului de aur” de savantii  greci Euclid si Pitagora, plecand de la proportia de 1/0.618. Masca, creata de Marquardt, se suprapune ecuatiilor care au pus la crearea minunilor arhitectonice ale antichitatii, inclusive a Panteonului lui Fidias.
                Fata lui Audrey Hepburn este aceea care s-ar potrivi de minune “panzei de paianjen” reprezantand “frumusetea divina”. La randul dumneavoastra puteti sa verificati in ce masura trasaturile fetei dumneavoastra corespund frumusetii ideale. Dupa ce copiati masca, reprodusa in figura, pe un material transparent, suprapuneti-o pe fata si priviti-va in oglinda.

Celebritati despre care se spune ca poseda numarul de aur al fetei,mai sunt Jessica Alba,Elizabeth Hurley'
Plecand de la “frumusetea divina” sau de la omul perfect schitat de Leonardo da Vinci, Stephen Marquardt a dorit sa ofere chirurgiei estetice realizarea visului de perfectiune care obsedeaza omenirea si, in mod special, pe cei care traiesc si lucreaza la Hollywood. Obsedat de forma fizica si de frumusete, Marquardt a dorit sa revolutionize universal prea rudimentar al manualelor de baza utilizate de chirurgia estetica traditional. Mama sa a fost victim unui accident de circulatie care a desfigurat-o pe cand viitorul chirurg avea 4 ani. Aceasta drama sta la originea mastii de frumusete, devenita carte de capatai pentru cei mai mari specialist in machiaj din studiourile din cetatea filmului.
Suprapunand masca peste fata unui actor ei stiu imediat ce detaliu trebuie schimbat, scos in evident sau mascat.


Trasaturile ideale si farmecul personal
Misteriosul numar de aur a fost descoperit de Pitagora si elevii sai in Antichitate in timp ce acestia cercetau explicatia matematica a armoniei. Este posibil ca egiptenii sa o fi cunoscut deja pentru ca raportul se gaseste in proportiile piramidelor de la Giseh.
Omul perfect schitat de Leonardo da Vinci se conformeaza perfect raportului de aur. Dr. Stephen Marquardt a regasit din intamplare numarul de aur. Incercand sa imparta fata umana in poligoame, el a a observant ca trasaturile acestuia se suprapun sau tind sa se supuna unui raport. Astfel latimea gurii trebuie sa fie de 1.618 ori mai mare decat a nasului, iar raportul dintre distant de la pometi la varful nasului si la axa buzelor trebuie sa fie de asemenea 1.618.


Si totusi, nu va faceti griji daca fata dumneavoastra nu se inscribe perfect modelului. La adevarata frumusete participa in buna masura fata sufletului, farmecul dumneavoastra personal care, de multe ori, este mai important decat contururile exterioare. Si nu uitati: farmecul nu se supune nici unui calcul!

Autor Constantin Mihu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu