Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

Ce este coachingul?


Ce este coachingul?
Procesul de antrenare se adreseaza  indeplinirii obiectivelor personale, profesionale, de sanatate si stil de viata. La nivel spiritual, coachingul te conduce la un obiectiv anume, unde actiunile curg din valorile cele mai profunde si dorinte. Obiectivul final este de a te sprijini in implinirea intregului potential al fiecarui individ.
Coachingul ajuta in crearea si realizarea unui plan de viitor, indeplinirea a ceea ce doresti.
Cum e cand lucrezi cu un coach personal sau un terapeut?
Daca te simti blocat, ai nevoie de sprijin, vrei sa te clarifici, vrei mai mult in viata, antrenorul este aici pentru tine. El te va ajuta si te va sprijini sa te identifici, sa te evaluezi, sa elimini blocajele emotionale si fricile, sa elimini comportamentul inconstient si tiparele care nu iti folosesc.
Antrenorul personal te ajuta in luarea unor decizii in viata care sa te ajute sa te mentii sanatos. Adevarul este ca, clientii sunt destul de isteti, ei stiu si apreciaza valoarea pe care ti-o aduce cineva onest, obiectiv si constructiv.
Timpul de antrenament depinde de necesitatile si preferintele individuale (3-6 luni). O sedinta dureaza 30 – 45 minute.
Diferenta dintre antrenament si terapie
Coachingul ajuta la cresterea si vindecarea individuala. El imputerniceste persoana fizica pentru a spori calitatea vietii printr-un design bazat pe actiune, el ajuta la descoperirea, notorietatea si alegerea individuala.

De ce yoga este ca si coaching de viata?

Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani.
Yoga ne invata sa traim in present. In yoga se antreneaza mintea sa se relaxeze si astfel se obtine mai mult spatiu prin respiratii, posturi si practici.
Life coaching (antrenarea pentru viata) ofera instrumente pentru a practica prezenta in fiecare zi. La un nivel de baza, aceasta forma de “life coaching” te invata “integritatea” personala sub toate aspectele vietii si anume: de la inima indraznesti sa elaborezi un vis, de la minte transformi visele in planuri, iar cu corpul indeplinesti visul.
De obicei suntem buni la vise, dar slabi in indeplinirea si planificarea lor. La acest nivel fundamental, alinierea intre minte, inima si corp formeaza un system de promisiuni si consecinte care cladeste muschiul de integritate personala. Daca ai un vis, este ca si cand faci o promisiune care sa te ajute sa il indeplinesti ca sa poti sa iti tii promisiunea. Ne e frica sa fim vulnerabili sau sa avem dificultati in viata.
Munca noastra este de a lasa visele sa vorbeasca, sa facem diferente dintre vocile din capul nostrum si sa alegem sa actionam in acord cu idealurile noastre, ceea ce ne face sa fim prezenti. Ne antrenam sa fim fara frica, sa devenim magneti pentru adevar invatand cum sa-l spunem elegant. Totodata fiecare dintre noi are amintiri care ne confuzeaza sau sunt gresite, pot fi replica amintirilor de la parinti sau pot fi personale. Aceste amintiri te ghideaza, te conduc in anumite directii si trebuie sa fim atenti.

Yoga – antrenament de viata
Practicarea de yoga ne aduce sentimente de claritate, bunatate – calitati ce trebuie sa le cultivam zilnic. Yoga este o metoda eficienta ca punct de plecare catre o constiinta mare. Daca noi ne dorim sincer sa traim aceasta practica, trebuie sa cultivam aceste valori pretutindem in viata noastra, si anume:
- Unitate – recunostem ca totul este universal conectat cu o vedere profunda, pentru modul in care ne afecteaza, folosind gandurile, sentimentele, actiunile
- Adevar – nu numai abilitatea de a evalua sau a spune ce crezi cu adevarat, dar si trairea vietii in concordanta cu cele mai inalte idealuri si crezurile personale.
- Alinierea – intelegerea ca oriunde tu te vei feri de a fi onest, vei avea de suferit consecintele, iar daca vei trai sincer visele, vei fi deschis, capabil si fara frica.
- Iubire – daca te iubesti sincer pe tine insuti, celelalte lucruri vor fi in echilibru ca raspuns din inima ta.
Aceasta combinatie din filozofia yoga si antrenamentul va vor ajuta in tot ceea ce va doriti.

Beneficii yoga:

-          Imbunatateste flexibilitatea
-          Formeaza masa muscular
-          Reduce stresul, ajuta la reglarea glandelor renale, scade cortizonul
-          Imbunatateste respiratia si functiile plamanilor
-          Creste increderea in sine, intuitia si acceptarea de sine
-          Creste concentrarea
-          Ajuta la relaxare si la un somn mai bun
-          Imbunateste postura
-          Poate ameliora durerile si tensiunile
-          Imbunatateste digestia si circulatia

Yoga nu este “stretching”. Posturile yoga sunt o serie de contractii izometrice focusate cuplate cu respiratii specific cu care obtii flexibilitate, mobilitate si putere.
Nu e nevoie de spatiu mare, de echipamente sofisticate, de mult timp liber pentru exercitii ca sa obtii rezultate.
Beneficiile lucrului cu un antrenor personal sunt modurile cele mai de success, rapide si usoare pentru a imbunati starea de sanatate si cea fizica. Persoanele de toate varstele ar prefera sa isi schimbe modul de viata angajand un trainer personal.

Yoga are aplicatii pentru toata lumea. Nu trebuie sa fi mobil ca sa incepi sa integrezi posturi de yoga in antrenament. 

instructor Yoga -Tudor
email;vril-energy@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu