Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

Dezvolta-ti memoria fotografica

Cu toţii vrem să ne dezvoltăm cât mai bine abilităţile de memorare, că să reţinem tot ceea ce ne interesează. Memoria fotografică este o modalitate foarte bună de a face acest lucru. Pentru a-ţi putea dezvolta această parte a creierului, noi îţi propunem o modalitate inedită.

Ai nevoie de:
O cameră întunecată.
O lampă.
O foaie cu o gaură în formă dreptunghiulară tăiată pe măsura paragrafului pe care vrei să-l reţii.

 

Acest proces va dura o lună. Prin urmare, ai nevoie de 15 minute ca să te dedici acestei acţiuni. Prima fază este să te obişnuieşti cu cititul la lumina zilei.
Caută o cameră întunecată (se poate şi baia). Ai grijă să aibă o sursă de lumină puternică.
Stai lângă întrerupător cu cartea şi foaia.
Acoperă pagina din carte cu foaia, având grijă să ai paragraful pe care vrei să-l înveţi expus. Închide şi deschide ochii, ajustând distanţa pentru a permite cititul.
Stinge lumina în timp ce te uiţi pe paragraf, aşteaptă să te obişnuişnuieşti cu întunericul, apoi aprinde-o pentru o secundă.
Vei avea o amprentă vizuală a textului în ochi. Când această amprentă dispare, aprinde lumina din nou pentru o secundă în timp ce te uiţi la paragraf.
Repetă procesul până când poţi să vizualezi paragraful în minte.

 

Ce mai trebuie să ştii:

O să dureze destul de mult, dar funcţionează.
O să ajungi să foloseşti această metodă fără ajutorul unei camere intunecate.
Dacă nu repeţi pentru o zi procesul, va trebui să lungeşti activitatea pentru o săptămână.

Saftiuc Anca

Sursa foto: theastrologyplace.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu