Pagini

Spusele lui Budha:“Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor. După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi.”

Metoda de rezolvare a unei probleme prin aducerea ei in Sinele Divin

Ea poate devenii un veritabil instrument foarte puternic.Ne focalizam asupra pieptului.,in partea dreapta a inimii,si ne inchipuim ca acolo se afla un templu de lumina.Este o proiectie a Sinelui nostru Divin.Ne raportam asupra Sinelui Divin ca fiind o forma si o sursa permanenta de intelepciune cu care putem comunica oricand, in fata careia putem sa venim cu sufletul tulburat fiind siguri ca ne vom gasi pacea.Oricare ar fi problemele cu care ne confruntam,noi practic vom intra in acest templu,in aceasta lumina a Sinelui.Nu trebuie sa ne limitam.Vom pune orice problema cu care ne confruntam in lumina Sinelui si astfel vom avea cea mai corecta directiva pe care o avem de urmat sau atitudinea care va rezolva cel mai bine aceasta problema..


Principiul metodei este urmatorul;

Atunci cand ne simtim tulburati ,nelinistiti,tematori practicam timp de minim 5' o respiratie calma de linistire.Trebuie sa ajungem la un ritm cat mai linistit.Pentru incepatori este  util sa-si urmareasca fluxul respiratiei.Sa observe efectiv cum intra aerul pe inspiratie,cum iese pe expir,creandu-si in felul acesta o predispozitie meditativa.Dupa aproximativ 5 minute cand ne-am linistit de cotidianul tumultos,inspiram si ne retinem aerul aproximativ 2-3 sec,dupa care punem urmatoarele intrebari.

Cine este tulburat de fapt?
Cine este nelinistit?
Cine este nedumerit?
Cine sufera?
Cine este nemultumit?
Pe cine a parasit iubita/iubitul?

Intrebarea se pune in acea retentie pe plin.Aici nu operam cu aspecte transcendente.Punandu-ne in tacere intrebarea cea mai adecvata situatiei cu care ne confruntam,urmarim totodata sa ne linistim cat mai bine mintea.Apoi repetam, urmarind sa ascultam cat mai bine raspunsul.

EFECTE;O capacitate de detasare dublata de intelepciunea menita sa ne aduca solutia cea mai buna la problema cu care ne confruntam.Aceasta tehnica ne pregateste pentru Comuniunea cu Sinele Divin si atrage protectia divina asupra noastra.Are rezultate cu totul exceptionale.Au fost persoane care au iesit din probleme foarte mari cu aceasta tehnica.


Conectarea cu SURSA(VORTEXUL)

Dorim să ştii că atunci când te relaxezi şi respiri profund,tu te pui în mod natural la unison cu frecvenţa de vibraţie a Sursei tale, care se află deja în interiorul vortexului

Metoda de rezolvare a unei probleme prin aducerea ei in Sinele Divin În planul fizic, nimic nu te poate conecta mai uşor şi mai rapid cu aspectul nefizic al Fiinţei tale decât respiraţia.Mulţi oameni cred că procesul respiratoriu este asociat exclusiv cu natura fzică. Acest lucru nu este adevărat.Procesul respiratoriu înseamnă mult mai mult decât o simplă funcţie a corpului fizic. În planul fizic, nimic nu te poate conecta mai uşor şi mai rapid cu aspectul nefizic al Fiinţei tale decât respiraţia. 

Procesul respiratoriu înseamnă mult mai mult decât o simplă funcţie a corpului fizic El reprezintă înainte de toate manifestarea Spiritului prin tine şi intrarea în contact cu el.
De altel, aşa se şi explică de ce, atunci când corpul fizic încetează să mai respire, el moare, întrucât Spiritul nu se mai manifestă prin el.

 Indiciul cel mai bun al faptului că te afli într-o stare de aliniere perfectă cu Sursa şi că în tine nu se mai manifestă niciun fel de rezistenţă este dispariţia oricărei emoţii negative.Această experienţă a meditației te va pune la unison cu anumite aspecte benefce. Dacă te vei relaxa şi dacă vei respira în mod natural în timp ce meditezi, vibraţia corpului tău fizic se va alinia treptat cu vibraţia Sursei tale, iar tu vei deveni una cu aceasta şi vei pătrunde astfel în interiorul vortexului.

 

In timp, dacă vei continua să te focalizezi asupra respiraţiei, gândurile de rezistenţă pe care le-ai acumulat de-a lungul vieţii tale vor tinde să fie eliminate din mintea ta, şi astfel te vei realinia în mod natural cu Sursa ta interioară. Manifestând o stare de relaxare şi de receptivitate maximă, frecvenţa ta de vibraţie se va pune din nou la unison cu cea a Sursei tale.Acest exerciţiu nu are nimic de-a face cu efortul sau cu dorinţa de a obţine cu orice preţ rezultate, ci este un exerciţiu de relaxare şi de cultivare a receptivităţii… care îţi va permite treptat să redevii cel-care-eşti-cu-adevărat.Redescoperă în mod natural ritmul corpului tău şisavurează respiraţiile prelungite şi lente.

Secretul beneficiilor pe care le vei obţine practicând acest exerciţiu constă în eliminarea gândurilor de rezistenţă care îţi trec adeseori prin minte.

Inspiră la capacitate maximă, destul de rapid, în timp ce numeri:
1, 2, 3… apoi expiră prelungit, lent, fără să forţezi, în timp ce numeri:4, 5, 6, 7, 8. După câteva zile de practică, corpul tău îşi va aminti singur acest tipar respiratoriu, care va tinde să devină subconştient. În acest fel, corpul tău va începe să savureze din ce în ce mai mult această
nouă experienţă, relaxându-se din ce în ce mai profund.


Scufundat în această stare subtilă de conştiinţă, te vei afla într-o stare de receptivitate maximă şi de non-rezistenţă, intrând într-o stare de rezonanţă din ce în ce mai profundă.De-a lungul acestui proces, vei ajunge să înţelegi prin experienţă directă în ce constă starea de Bunăstare Universală care stă la baza întregului Univers. Aceasta nu are nimic de-a face cu încercarea şi cu efortul, ci reprezintă o stare în care preţuirea de sine nu trebuie câştigată, ci doar acceptată.

Instructor Yoga -Tudor-0767948273
Consultant hipnotist

Pentru seminarii sau cursuri intr-un cadru restrans
email;vril_energy@yahoo.com

extras carte;Intrarea in Vortex.-Esther si Jerry Hicks

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu